АВСТРАЛИЕЦ ИЗОБРЕТИ СОЛО ТОВАРАЧ ЗА ЛОДКИ
Mar 30, 2011
Каякарите и собствениците на малки лодки, които обичат да плават сами или пък транспортират съдовете си с високи автомобили – джипове и ванове, често срещат трудности при тяхното товарене и разтоварване. Техният проблем вече е решен, благодарение на австралиеца Стив Скот, който изобрети съоръжението StrongArm Kayak Loader.

Както се вижда от снимката иновацията представлява телескопична двойна тръба, която може да се регулира по височината на всеки автомобил. Долната част на StrongArm Kayak Loader е прикрепена с шарнир към теглича на колата. Горната част се прикрепва с подходяща платформа към дъното на лодката.

Според Стив Скот изобретението му дава възможност за лесно товарене от сам човек на дълги до 6 м и тежащи до 65 кг лодки. Благодарение на оригиналната шарнирна конструкция монтажът на StrongArm Kayak Loader към топката на теглича отнема не повече от 15 секунди. Австралиецът е разработил също и по-яка версия на StrongArm Kayak Loader, която може да товари тежащи до 80 кг лодки с помощта на малка лебедка.

Двете версии на товарача на лодки се продават в Австралия за 495 и 795 австралийски долара (около 507 и 814 щатски долара). За сръчните български почитатели на леките плавателни съдове обаче няма да е проблем да измайсторят в гаража си своя версия на полезния товарач.

Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra