С катамаран около света - Sunreef Yachts
Oct 12, 2008
На яхтеното изложение в Кан беше представен официално моторният катамаран 70 Sunreef Power Expedition Version на полската корабостроителница Sunreef Yachts. Той беше пуснат на вода на 12 юни тази година. Това е първият моторен катамаран на марката от клас "лукс".

70 Sunreef Power Expedition Version е предназначен за семеен отдих. Като дете, собственикът на катамарана Лоран Бургон, е пътешествал много с родителите си и сега е решил, че е време и неговите деца да изпитат подобно удоволствие. Той планира едногодишно околосветско пътешествие със семейството си. Яхтата е проектирана с максимални изисквания за безопасност, отчитайки факта, че най-малкият син на Лоран е едва тригодишен.

"Лодката" притежава феноменална автономност на плаване - при круизна скорост 8 възела той е способен да премине 20 хиляди мили, благодарение на двата двигателя Volvo Penta - всеки с мощност от 370 "коня". Яхтата получи името Jumbo.

Пътешествието на "Джъмбо" започва от Полша, след това катамаранът ще премине покрай западното крайбрежие на Стария континент и ще направи спирка на островите Зелени нос. След пресичането на Атлантика Лоран планира да посети Бразилия, а след това и Патагония. Следващата спирка е загадачния остров Пасха, който се намира в сърцето на Тихия океан, а след това - Френска Полинезия. По тези места френският пътешественик и семейството му ще трябва да отделят доста време за изследване на живописните ъгълчета на тези кътчета на планетата.
Видео клипове:

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra