GT44 Revolver - морският Гранд Турър - видео
Nov 10, 2015
Ако си представим ятата като спортен, руксозен автомобил, навярно ще се сетим за проекти като Frauscher 858 Fantom и Reversys. Както подсказва името му, Revolver 44GT е от същата “кръвна група”, предлагайки идея за бърз и удобен Гранд Турър за морето.

Revolver 44GT има два дизелови двигателя от по 550 к.с, а ектериорът му е дело на италианската фирма Alberto Mancini Yacht Design. Това дава възможност на лодката, подобно на отлиен турър автомобил да съчетава бързина и комфорт при дълги преходи на вода. И все пак подобна лодка би накарала да позеленее от завист и най-луксозният турър с размера си, цената и вградените удобства.

Италианският Revolver 44GT взима най-доброто в стила си от спортен GT автомобил, тип кабриолет с твърд покрив. Производителят споделя, че “44GT Powerboat е резултат от прехвърляне на качествата на кола тип Gran Turismo (GT) в машина за морето." С външен вид и характеристики задоволяващи и най-прецизните и строги съдии машината е толкова успешна, колкото е възможно за лодка с подобна мисия.Пропорциите на кокпита на 44GT отчетливо напомнят за тези на хечбек купе. Функционалните елементи, като V-образен корпус и задна платформа за плуване, напомнят, че все пак става дума за лодка, макар и вдъхновена от елементите на луксозен спортен автомобил. Такива са “хрилете на акула”, взети назаем от екзотичните спортни машини на 60-е години на иналия век, а светодиодите на носа и навигационната система на руля Garmin със сензорен контрол, представляват по-модерен етап на автомобилната технология.

Двата 550 к.с., 6.7-литрови турбо дизелови V6 са достатъчно спортни сами по себе си и работят със системата Arneson Surface Drive. Тази трансмисия осигурява максимална скорост от 50 възела/93 км/ч и крейсерска скорост от 40 възела/74 км/ч. Като един добър GT автомобил и за Revolver 44GT топ-динамиката не е единствената цел, а и оптимизираното поведение на дълги разстояния. Обсегът с едно зареждане на резерворите е 400 морски мили/741 км. Капитанът и помощникът му се азполагат комфортно по време на пътуването в уютни кресла с изглед на карбон зад руля.

The 44GT има и друга интересна функция вдъхновена от автомобилите - с дистанционно управление могат да се отварят затъмнения стъклен покривен панел и страничните прозорци за да се отвори кокпитът на лодката за плътния и солен морски въздух.

Дългата 44-фута/13.4 м лодка може да превозва до 12 души. Освен капитана и помощник-водачът в кокпита има места за още четирима пътници, а под палубата, на разположение на гостите са истински хол с разтегателен диван и маса, ставаща на двойно легло, спалня, кухня, баня и минибар. На борда има естествено климатик захранван от 5 кВт бордов генератор, IPAD док-контролирана мулти-зонална Hi-Fi система за забавление. Хидравлично активираната плувна платформа за къпане с интегрирани стълби предоставя лесен начин да се насладите на околните води.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra