Tetrahedron - невъзможната хиперяхта
May 08, 2016
Единственото нещо, което може да направи света по-близък, независимо от водните пространства, за вас и вашите приятели е лодката. А когато имате достатъчно пари, то можете да го направите както никой друг преди вас. Налице е вече проект за радикално нов вид хиперяхта, който е на път да засрами всико пускано на вода досега.

Единственото условие за да се превърне в реалност е финансовото бреме да се поеме от някой наистина богат. Ама много… Предложението е на дизайнера Джонатан Швинге и се нарича Tetrahedron.

Концептът наистина е смайващ - на първо място с пирамиделната си форма, която в никакъв случай не може да бъде свързна изобщо с идеята за плаване и за изящност на линиите на класическите луксозни морски съдове. Но външноста лъже - яхтата ще си се движи много добре, благодарение на скритата си под повърхноста част. Тя е с формата на торпедо, наречено HYSWAS, а идеята за движението с него идва от малкия крайбрежен кораб използващ идеята Hydrofoil.

При издигането си над водата, което става при скорост от 28 км/ч, хиперяхтата би могла да се движи със скорост72 км/ч, а обсегът й на свободно плаване може да достигне 3000 морски мили / към 5500 км/.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra