Oceanemo – яхтата-майка пълна с играчки за водата – видео
Jan 22, 2017
Има щастливци дотолкова успели в живота, че да притежават яхта далечно плаване, позволяваща ползването на кефа от допира с водата по всякакъв начин. Всъщност да си прекарваш времето на яхта е свързано с проблема какво да правиш през него, освен да се излешаваш и да придръпваш “огнена вода” през сламката. Именно в тази насока са мислили създателите на Oceanemo, наречена от тях "Sport Utility Yacht."

Концепцията е възможно максимална активност свързана с водните забави и яхтата е специално разработена да може да носи и предлага забавления с всякакви водни “играчки” - хеликоптер, съд на въздушна възглавница, подводница, джетове, като не забравя и за сушата, давайки място и на суперавтомобил на борда. Сред най-забавните екстри в яхтата е голяма водна надуваема пързалка, но не й отстъпват индивидуалните подводници...

Става дума за линия от яхти, разработени в сътрудничество от MC Yacht International, френската корабостроителница OCEA и дизайнераФулвио Де Симони. Тя предлага нведостигана досега комбинация от възможности за прекарване на вода, почивка и възстановяване. Линията стартира със 144-футовата Oceanemo 44, представена преди няколко месеца, продължава с по-малката Oceanemo 33, проект който ще бъде представен на следващия яхтен фестивал в Кан. По-големият модел Oceanemo 55 пък може да носи и хеликоптер.Партньорите описват проекта си като пакетиране на яхта за спортни дейности в едва 110 фута и предагаща възможности до края на мисленото. Сред най-интересните неща в новата Oceanemo 33 е вместителният хангар с площ от 56 кв.метра, поемащ 7-метров катер, още един по-малък - 4.5 м, m, както и всевъзможни други водни “играчки”. Двата катера се качват на борда със спомагателни системи от радтежлящи се рамена и кабели.

Освен огромния си хангар Oceanemo 33 има не по-малко просторна палуба от 46 кв.м, на която може да се паркират 5,8-метрова рибарска лодка или две двуседалкови подводници и моторница Quadrofoil. Tам се закчава при надуване и водната надуваема пързалка. От компанията MC Yacht/Oceanemo освобождават собственика на яхтата от проблемите в търсенето на водните играчки, като поемат контактите с фирмите които ги предлагат -Quadrofoil, WaterCar, the SeaMax Easy – предлагаща сгъваем самолет амфибия, Seamagine с индивидуалните й подводници, надуваемите водни забави на FunAir и други.

След тези описания е малко трудно да си представим Oceanemo 33 като нещо по-различно от “автовоз”, но всъщтност лодката си остава и луксозна яхта с нейния 29 кв.м луксозен апартамент за собственика. Освен него има още две VIP-кабини, две двуместни, три кабини за екипажа и просторен салон. Доста са и откритите пространства в яхтата – за храна, бар, места за печене и релакс.

Основният материал за направата на яхтата е алуминият, тя разполага с два двигателя Саt С18 с мощност от по 475 к.с., които осигуряват максимана скорост от 13 възела и крейсерска от 10 (24 и 18.5 км/чh). Има възможност агрегатите да се поръчат като опция и в дизел-хибриден вариант. В резервоарите се побират 30 000 литра гориво и 4500 литра прясна вода. Сред екстрите фигурират басейн, джакузи, фитнес-ъгъл.

Стартовата цена за 33 е “конкурентна под €13 милиона”, за Oceanemo 44 е под €20 милиона, а от компанията имат възможност да предложат и специални размери освен тези на трите модела 33, 44 и 55 с нарастване до 230 фута (70 метра)!

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra