Мини, колко да е мини един електроскутер?! - видео
Feb 02, 2018
След като се натъкнал в Интернет на няколко екземпляра минилодки, Джош Тулберг решава да си направи и той нещо подобно. Но неговата лодка по идея трябвало да е по-къса от всички останали и в същото време да си е истинска лодка с електрозадвижване. Изработва и тества модел в съотношение 1:2.2 след което с лазерно рязане и 3D-принтиране създава този истински миньон сред електроскутерите. Днес творението му се предлага и като кит за самостоятелно сглобяване. Цената на комплекта е US $ 950.

Лодчицата на Тулберг е дълга 6 фута /1,8 метра/ и тежи едва 48 кг. Може да бъде транспортирана върху багажник на покрива на семейния автомобил или пък вътре в него при сгънати задни седалки. Дъното на скутерчето е плоско за по-голяма стабилност във водата. Материалът е дърво с епоксидно покритие за водоустойчивост. Вътрешни затворени пространства в корпуса не дават възможност на лодката и пътника да потънат, дори и да се напълни с вода.

Управлението е с малък волан и въжета, отдясно на волана е ключ-масата и “газта” с пет степени напред и три назад. Отляво е разположен волтметър и стартов бутон. Налице е и малко пространство за дребни неща, както и светлинка за по-добра видимост.

Акумулаторът е 12-волтов, оловно-цинков, разположен зад седалката. Той задвижва извънбордови мотор. Лодката е едноместна, за хора с височина до 188 см и тегло до 91 кг и развива скорост до 3,5 възела /6,4 км/ч/.Тези които биха искали да си сглобят лодчицата в къщи ще трябва да добавят още малко средства, преди да я вкарат в спокойните води на близкото езеро. За електромотора Newport Vessels NV-Series, един или двата акумулатора SLA, за седалката и химическата пяна за скритите обеми за плаваемост.
Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra