Pearl Yachts с ново бижу - видео
Jun 27, 2018
Британският луксозен лодкостроител Pearl Yachts направи първата си стъпка в света на суперяхтите с 96-футовия /29,2 метра/ крузър Pearl 95 – добър за дълги морски плавания в комбинация с лукс “ала- Барби”. Яхтата е създадена в чест на 20-ата годишнина от създаването на компанията, а дизайнът й е дело на Dixon Yacht Design в сътрудничество британския дизайнер Кели Хопън. Първият й показ през публика ще е на яхтения фестивал в Кан през септември.

Pearl Yachts не е новак в строителството на луксозни яхти, но досега се побираше в размерите на класа от 60 дo 80 фута /18 дo 24 метра/. Новата 95-футова яхта повдига нивото на компания, използвайки опитът натрупан с предишните й лодки, адаптирайки го към доста по-голяото сега корито.

Според компанията “Перлата” запазва всички мореходни и маневрени качества на по-малките си събратя. Задвижването е поверено на два двигателя MTU 16V M96 2400 к.с. или на Caterpillar C32 1925 к.с., осигуряващи максимална скорост от 28 възела /52 км/ч/. Яхтата може да измине с едно зареждане около 380 морски мили /704 км/, но за нея не се съобщават други технически подробности.Pearl предлага широка гама иновации – в аеродинамично отношение прави впечатление суперструктурата с леко повдигната пилотска кабина с което се освобождава повече просдтранство надолу и позволява на капитана да си върши работата по-дискретно без да безпокои пътниците. Дизайнът позволява на максимално много светлина да достига каютите и общите помещения, дело на Кели Хопън, а кают компанията предлага голямо L-образно канапе и място за хранене на осем души.

Огромните тип “патио” прозрани врати от трите страни на салона дават изключително чуство за въздух, а на главната палуба и разположен слънчевата каюта на собственика, която доминира предната част на дека. На долната палуба има каюти за гости, пред които са разположени помещенията за капитана и екипажа.

Понеже става дума за луксозна яхта, тя предлага доста място за морски “играчки”, като джакузи на откритата палуба, барбекю и мокър бар. Налице са достатъчно открити пространства за слънчеви бани, както и гараж за джет и малка лодка отзад, като стената му се отваря и оформя плажна плувна палуба.

Засега не се съобщава цената на тази морска перла, но пък се обещава привлекателна пълна петгодишна гаранция.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra