Унгарци предлагат електроджет - видео
Aug 17, 2018
Унгарската компания Narke обяви че е създала първият в света елекрически персонален воден джет (PWC), който е готов за директно серийно производство. Електроджетът има мощност от 60 к.с./45 кВт, карбонов корпус и максимална скорост на движение от 55 км/ч и то в почти пълна тишина.

Идеята зад модела епроста – воден джет, но с електрическо задвижване. В него е монтиран собствена разработка електромотор и комплект от литиево-йонни акумулатори, които според създателите на машината осигуряват час и половина движение на вода.

Презареждането на акумулатора отнема около два часа от 0 до 80%, но се предага и идея за бързата му замяна за да не се губи ценно време от удоволствието. Засега не се дават данни за теглото на машината, но се твърди че е повече от достатъчно яка заради използвания карбон в корпуса й. Не се съобщават още други технически данни и такива за цена.

Машината по принцип е двуместна, но може да вози и трима, ако са с по-стройни фигури. Налице е много добър цифров дисплей за командите с Bluetooth свързаност за смартфон за навигация, прогноза за времето и достъп до всички възможности на телефона.Реално погледнато унгарското предложение има голям потенциал за революционизиране на сегмента на водните джетове, подобно на процеса протичащ сега при автомобилите. Идеята за достатъчно пъргав, евтин в експлоатация, природосъобразен и тих воден джет, отнасящ се добре към природата и водата е перфектна и заслужава подкрепа.


Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra