ИСПАНСКАТА VOLVO OPEN 70 АКОСТИРА ПО СУША В ОУКЛАНД
Apr 12, 2011


Заливът на новозеландският град Оукланд отдавна е известен като Меката на ветроходството в студения за Северното полукълбо сезон. Той обаче обещава да става още по-култово за почитателите на ветроходния спорт място покрай тренировките за двете най-известни регати в света – America’s Cup и Volvo Ocean Race. На 10 април - деня, в който тима на Защитниците от America’s Cup направи своята първа тренировка, испанския тим CAMPER от Volvo Ocean Race 2011-12 транспортира новата си яхта Volvo Open 70 от корабостроителницата на новозеландската компания Cookson до базата на отбора Viaduct в залива на Оукланд. Преди да акостира за първи път в базата на испанците яхтата премина много зрелищно по големия мост Harbour Bridge качена върху огромен тежък трейлер и предвождана от няколко пилотни патрулки.

В залива на Оукланд испанците бяха посрещнати сърдечно от членовете на тима Emirates Team New Zealand, които от няколко седмици тренират на вода със своята яхта Volvo Open 70. „Това е голям ден и за двата наши тима. За нас е голямо удоволствие да видим пред нас добрата работа, която са свършили нашите приятели и бъдещи съперници. Очаквам с нетърпение края на седмицата, когато ще направим първата съвместна тренировка на вода”, сподели възторжено директорът на тима Emirates Team New Zealand Грант Далтън.

„Построяването на тази лодка бе за нас един голям успех, а същевременно и натрупването на голям опит. Този ден ще бъде записан със златни букви в историята на нашата компания като едно ново начало в ерата на околосветската регата”, каза Лоренцо Флукса - президент и основател на испанската обувна компания CAMPER.

До края на седмицата бреговия екип на тима CAMPER ще достави в базата на испанците и останалите компоненти от оборудването и въоръжението на новата яхта от последно поколение клас Volvo Open 70. По всяка вероятност първата съвместна тренировка на испанския и новозеландско-арабския тим ще се състои в края на тази или началото на следващата седмица

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra