ЯХТА ABU DHABI С НОВ РЕКОРД НА ROLEX FASTNET RACE
Aug 18, 2011
Водената от прочутия шкипер Ян Уолкър яхта Abu Dhabi подобри рекорда при еднокорпусните съдове на легендарната британска регата Rolex Fastnet Race. Яхтата е една от трите лодки от най-новия клас Volvo Open 70, които се пуснаха в последното издание на Rolex Fastnet Race. Освен рекордьора Abu Dhabi Ocean Racing тим в регатата от Коус до Плимът участваха и отборите Groupama Sailing Team и Team Sanya.

За екипажите на трите яхти от клас Volvo Open 70 участието в британската регата от веригата на Rolex е нещо като генерална репетиция за участието им в следващото издание на околосветската регата Volvo Ocean Race 2011-12. Едно от най-зрелищните и тежки ветроходни надпревари около планетата ще стартира на 29 октомври от залива на испанския град Аликанте.

В Rolex Fastnet Race екипажът на яхта Abu Dhabi измина състезателната дистанция от 608 мили за едно денонощие, 18 часа и 39 минути. С това хората на Ян Уолкър подобриха предишния рекорд на доста по-голямата 100-футова Макси яхта Leopard с впечатляващата разлика от 1 час и 39 минути. Макар и с по-малка разлика рекордът на Leopard бе подобрен и от екипажа на Groupama4. Екипажът на третата яхта от клас Volvo Open 70 - Team Sanya, също завърши Rolex Fastnet Race 2011 с отлично време при еднокорпусните съдове.

Хедтрикът на трите Volvo Open 70 обещава много оспорвана и атрактивна борба в следващото издание на регата Volvo Ocean Race 2011-12.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra