Преди третото поредно Суперкар рали “Свети Влас 2009”
Sep 04, 2009
За трета поредна година най-голямото яхтено пристанище у нас „Марина Диневи” ще бъде домакин на традиционното Суперкар рали „Свети Влас 2009”, организирано от „Диневи Груп”, “Нептун Мотор Спорт” и СБА-Варна. Десетки суперлуксозни и мощни спортни автомобили ще съберат на 6 септември /неделя/ 2009 г. от 11,00 ч. в Свети Влас любителите на високите скорости.

Ралито е предназначено само за серийни спортни автомобили с кубатура на двигателя над 3000 куб.см. В него няма да се допускат лимузини, джипове и професионални състезателни коли. Център /Старт-Финал/ на състезанието ще е яхтено пристанище “Марина Диневи”. За първи път тази година организаторите са включили в регламента и Церемониален старт, където участниците ще направят парадна обиколка от Свети Влас до Слънчев бряг и Старият Несебър.

Тридневното Суперкар рали /6-8 септември/ ще се проведе по отворени за движение пътища при спазване на ЗДП. И тази година маршрутът включва международна спирка – гръцкото градче Серес. Трасето Свети Влас - Бургас – Сливен – Пловдив – Серес – Сандански – София – Свети Влас е разделено на сектори чрез контролни пунктове за преминаване /наричани часови контроли/.

Ралито ще се проведе на три етапа:
І етап - включва трасе с дължина 366 км и две изпитания за класиране. Едното от тях е Точна езда - преминаване на определено разстояние за точно определо време /с точно определена скорост/, а другото е на писта Дракон.
ІІ етап - включва трасе с дължина 372 км и едно изпитание за класиране – писта Серес.
ІІІ етап - включва трасе с дължина 620 км и едно изпитание за класиране – летище Сливен.

Победителите в Суперкар рали “Свети Влас 2009” ще бъдат обявени и наградени по време на заключителен коктейл на 8 септември 2009 г. в ресторант “Адмирал” на „Марина Диневи” – Свети Влас. Те ще получат купи и грамоти.

Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra