Hythe Marina Village празнува 25-годишен юбилей
Sep 09, 2010
Първото яхтено селище в Англия ще празнува на 18 и 19 септември своя 25-годишен юбилей. Купонът в разположеното в околностите на Сауптхямтън Hythe Marina Village ще започне в събота – 18 септември, с вечерно парти, бюфет, жива музика и танци до малките часове на следващия ден. Освен всички настоящи и бивши жители на яхтеното селище на партито са поканени и множество специални гости.
На следващия ден ще се състои парад, в който ще участват яхтите от марината, както и множество други съдове на гостите. В парада ще се включат и кораби на бреговата охрана, спасителни и противопожарни съдове. На 19 септември домакините ще направят и възстановка на състоялото се преди 25 години откриване на Hythe Marina Village. На парада и възстановката са поканени гости от съседните селища, от цяла Англия и от чужбина.
Първото яхтено селище в Англия представлява комплекс, съставен от кейове и плаващи понтони, свързани с мостове. Разположгеното на площ от 40 акра селище е заобиколено от множество водни канали. На територията на Hythe Marina Village са разположени и множество частни парцели с къщи, вили и собствени пристани. Налице е добре развита инфраструктура от вътрешни пътища и алеи, магазини, ресторанти, кафенета, ремонтни работилници, бензиностанция, аптека и ателиета за различни услуги.
Първите частни парцели в марината са предложени за продажба през 1985 г. на цена от 100000 паунда. В момента цената на добре поддържано имение на територията на яхтеното селище е много по-висока. През 80-те години на миналия век Hythe Marina Village оглавява на няколко пъти класациите за най-желано място за обитаване в Англия.
„Ние сме наясно, че Hythe Marina Village е едно много специално и предпочитано за обитаване място. За мен е огромна чест да празнувам 25-годишнината на селището заедно с неговите обитатели и многобройните ни гости. Всеки, който живее тук, е много горд с нашата марина и нейните традиции.”, сподели в навечерието на празника президентът на Hythe Marina Village Пол Фрамптън.

Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra