Катар строи 5-звездна климатизирана марина
Oct 15, 2010
Независимо от ударите, които понесе от разразилата се световна икономическа криза, Катар строи с пълна пара първата си луксозна 5-звездна марина. Яхтеното пристанище се изгражда от международната компания Mourjan Marinas IGY в намиращия се на север от Доха град Лусейл. Супер марината ще предлага първокласно обслужване с всички възможни екстри известни в бранша – подводно осветление край яхтените стоянки, изпомпване на танковете, колонки за вода, ток и гориво на всяка стоянка, 5-звезден кетеринг, 24-часова охрана, ресторант, кафене, джус бар, зони и зали за семейни партита и безжичен Wi-fi интернет.

В момента строителите на компанията Mourjan оформят структурата на бъдещата топ марина и вече монтират плаващите понтони. Ня тах ще има 96 стоянки, на които ще могат да пристават яхти с дължина от 10 до 40 м (от 33 до 13 фута). За да защитават през лятото ВИП клиентите от изгарящото слънце и жегата пристаните ще бъдат покрити с тенти, а специално конструирана климатична инсталация ще духа студен въздух между дъските на понтоните.

С новата и първа по рода си за региона 5-звездна марина управата на Катар се надява, че ще превърне страната в нова дестинация за местния и международен яхтен туризъм. Официалното откриване на марината в Лусейл ще се състои в средата на месец декември – непосредствено след честването на националния празник на Катар.

Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra