Баварците се точат на Grand Soleil и Dufour
Nov 04, 2010
Германската съдостроителна групировка Bavaria води преговори с притежателите на италианската корабостроителница Cantiere del Pardo, която произвежда плаващите с марката Grand Soleil ветроходни яхти. Яхтостроителите от Cantiere del Pardo произвеждат също и ветроходните съдове от известния френски бренд Dufour, който е собственост на холдинга ISB (International Sailing Boats).

В края на октомври изпълнителният директор на Bavaria Дженс Лудман потвърди интереса на ръководената от него групировка към финализиринатето на сделката. „Ние смятаме, че трите марки могат да се допълват много добре и да предлагат множество предимства на клиентите от една бъдеща съвместна продажба”, сподели Лудман в интервю за специализирано яхтено списание.

Корабостроителницата Dufour Yachts е разположена във френския град Ла Рошел. През последните 40 години тя се е специализирала в производството на яхти с корпуси от стъклопластика. В момента моделната гама на Dufour включва два типа яхти – състезателно-круизни (за любителите на спортното плаване) и круизни (за по-спокойно и комфортно плаване с надеждна ветроходна яхта). Що се отнася до основаната през 1974 г. италианска компания Cantiere del Pardo тя произвежда основно състезателно-круизни ветроходни яхти с дължина от 11,7 до 17 метра.

Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra