Гърция поема Декадентската регата „Кабестан 2011”
Nov 25, 2010


Русско-английският яхтклуб "Кабестан" объяви, че следващото по ред и юбилейно десето издание на едноименната регата ще се проведе в Гърция. Стартът ще бъде даден на 30 април 2011 г. в Атина. Участниците в регатата ще финишират пак в Атина на 7 май.

Регатата „Кабестан” е известна не толкова с уникалните си спортни постижения, колкото с купона на борда на лодките и в пристанищата, в които спират яхтите. Поради тази причина купонджийското състезание е известно и като Декадентската регата. По вече утвърдилата се традиция всяка година един от екипажите изнася специално подготвен и прецизно репетиран спектакъл в жанр без ограничения. През пролетта на следващата година шоуто ще бъде поднесено от екипажа на руската яхта „Гамбит” с шкипер Иван Старостин. Освен с музикални вечери, спектакли и импровизирани купони участниците в регатата гледат и филми, които се прожектират върху платната на лодките.

В програмата на юбилейната десета регата са включени 4 състезателни дни с гонки на къси и по-дълги дистанции, като най-дългата е 41 морски мили. Предварителна заявка за участие в регатата „Кабестан 2011” засега са подали 15 екипажа от Англия, Русия и Испания. Повечето от екипажите ще се състезават монотипни лодки Bavaria 46 Cruiser.

В предишните издания на регатата „Кабестан” екипажите са плавали в акваторията на Англия, Средиземно море и Атлантическия океан.

Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra