Сър Робин Нокс-Джонсън се пуска в Сидни-Хобърт
Dec 15, 2010
Легендарният британски яхстмен сър Робин Нокс-Джонсън ще се пусне в началото на следващата година в регатата Сидни-Хобърт, която е част от веригата Rolex. Сър Робин е поканен да стане част от екипажа на плаващата под британски флаг спортна яхта Titania of Cowes от клас Swan 68. Британският ветроходец участва успешно с яхтата си „Суахили” преди малко повече от 40 години в първата в света околосветска соло регата, в която се състезаваха осем претенденти.

На борда на състезателната 68-футова платноходка ще плават и други британски легенди, като олимпийският шампион Марк Ковел и известният медиен коментатор на ветроходни мачрейсинг регати Анди Грийн. Собственикът на яхтата Ричард Добс също ще се участва с именитите си сънародници в новогодишната регата от Пърт до Сидни.

„Регатата Rolex Сидни-Хобърт е едно от най-голямото в света класическо ветроходно състезание и е хубаво човек – ако има възможност, да участва в него”, сподели сър Робин. Яхтата Titania of Cowes участва успешно с предишното си име Chippewa в няколко регати в Карибите и Европа. Прогнозите на наблюдателите са, че състезателната лодка Swan 68 има добър потенциал и големи шансове за добро класиране в регатата Сидни-Хобърт.


Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra