ЯХТА „ОЛИМП” ПОТЪНА КРАЙ СОЗОПОЛ
Aug 11, 2011
Осем души са били спасени при два инциденти с яхта и рибарска лодка в морето край град Созопол, информира Агенция „Фокус”. Сигналът от бедстващата с шестима души на борда ветроходна яхта „”Олимп” е бил подаден вчера към 20,20 часа на телефон 112, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Яхтата се е намирала северно от разположения край град Созопол остров Свети Иван. Силният северен вятър е снесъл яхтата върху камъните в северната част на острова.

Към мястото на инцидента веднага се е отправил катер на ГД „Гранична полиция” – Созопол. Силният вятър и вълнението не позволили на спасителите да изтеглят бедстващата яхтата в дълбоки води. Все пак екипажът на катера успял да качи към полунощ на борда всичките пътници на „Олимп”. След като се блъскала продължително в подводните камъни яхтата потънала. От Морска администрация съобщиха, че щом метеорологичната обстановка се подобри ще бъдат извършени действия за изваждането на яхтата.

Паралелно с този инцидент е бил подаден и сигнал и за бедстваща рибарска лодка с двама души на борба. Спасителен катер е взел на буксир рибарската лодка и я е изтеглил в спокойни води. Двамата души на борда са в добро състояние и са вече по домовете си.

Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra