CONTEST YACHT С НОВ 70-ФУТОВ ФЛАГМАН
May 04, 2011
Холандската корабостроителница Contest Yachts започна строителството на най-голямата ветроходна яхта за цялата своя половинвековна история. Дългата 22 м Contest 72CS ще събере в едно дългия опит на холандските майстори с най-новите разработки от областта на яхтените технологии. Първата лодка от новата най-голяма серия ще бъде спусната на вода през лятото на следващата година.

„Останахме с впечатлението, че нашите клиенти, които плават със сегашната ни най-голяма ветроходна яхта – 62-футовата Contest 62CS, имат желание да стигат все по-далече и далече. Затова сме щастливи да задоволим това тяхно желание. Новият ни флагман - Contest 72CS, отговаря на стратегията за нарастващо търсене на пазар на по-големи ветроходни яхти”, коментира новата разработка управляващият директор на Contest Yachts Арджен Конидж.

Експертите прогнозират, че Contest 72CS ще постигне нови по-високи стандарти при експлоатационните характеристики и качества на комфортните ветроходни яхти. Както и всички останали съдове на компанията Contest Yachts и новият 72-футов круизър ще бъде една от малкото полусерийни яхти в Европа, които ще отговарят на изискванията на Регистъра Лойд.


Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra