BMW СТРОИ В БРАЗИЛИЯ МОРСКА ЛИМУЗИНА
May 05, 2011
След като разработи няколко моторни и ветроходни яхти за германската корабостроителница Bavaria Yachts, за които „Авто Журнал” писа, американското поделение BMW Group DesignworksUSA на компанията от Мюнхен създаде и проект за 17-метровата супер моторница Intermarine 55. Строящата се в корабостроителницата на бразилската компания Intermarine луксозна яхта ще бъде пусната на вода през месец юли. С поредната си морска лимузина BMW продължава да затвърждава лидерския си позиции по суша, въздух и вода. Преди да се заемат с дизайна на поредната супер яхта стилистите от американското студио на BMW направиха и проекта на интериора на бизнес джета Phenom 100 на бразилската самолетна компания Embraer. При създаването на яхти и самолети баварските стилисти използват много успешно дългогодишния опит натрупан при създаването на спортни шосейни кръстосвачи.

„Стилистите от студиото BMW Group DesignworksUSA много добре осъзнаха и почувстваха какво очакват нашите клиенти. Моторната яхта Intermarine 55 се отличава с един изключителен иновационен и ексклузивен дизайн. Моторницата има не само съвременен дизайн и естетическа привлекателност, но и блести с използваните нови решения, които – без съмнение, ще станат еталон за качество в този пазарен сегмент”, не пести суперлативите за баварските стилисти Елисън Ямамото – маркетинг мениджър на компанията Intermarine.

„Intermarine е много известна елитна марка с богата история. За нас е чест да работим за нея. С нетърпение чакаме деня, в който ще направим световната премиера на Intermarine 55”, връща жеста президентът на BMW Group DesignworksUSA Лоренц Шафер.

Новата 57-футова моторна яхта Intermarine 55 е истинско превъплъщение на разкоша. Супер моторницата не само се отличава с ексклузивния си дизайн, но и с вдъхновено от архитектурата на автомобила изключително добре балансирано вътрешно пространство. Супер моторницата предлага идеално обмислен интериор, състоящ се от столова с кухненски бокс, каюткомпания, три каюти и два апартамента с бани. В тях комфортно могат да се разположат 6 ВИП пътника и 1 член на екипажа.

Особено интересни са големите прозорци, осигуряващи много светлина в интериора и перфектна панорамна гледка наоколо. Нетипичните за една яхта илюминатори с трапецовидна форма също са вдъхновени от страничното остъкляване на шосейните крейсери на BMW. Освен с просторна каюткомпания и разположен в кърмовата част кокпит яхтата разполага и с разкошен открит „летящ мостик” върху покрива на кабината с дублирано управление.

В зависимост от предпочитанията си бъдещите клиенти на ще могат да избират два варианта на задвижване. Първият с два дизелови мотора с мощност от по 670 к.с. осигурява преход от 350 морски мили (над 620 км) с максимална скорост до 31 възела (53 км в час). Вторият по-як вариант е с два дизелови мотора всеки с мощност от по 800 к.с. С него Intermarine 55 вдига до 35 възела (60 км в час) и има автономия от 300 морски мили (малко над 500 км). Стартовата цена на новата бразилска моторна яхта с баварски дизайн е 2,2 млн. долара.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra