2000 КОНЯ ЗА НАЙ-ЯКИЯ ШОСЕЕН ЯХТЕН ВЛЕКАЧ
May 11, 2011
Руско-естонската компания Dartz Prombron планира да произведе най-мощният и бърз луксозен влекач за теглене на яхти. Напомпаната до смайващите 2000 к.с. бронирана лимузина Dartz Prombron Nagel е проектирана да дърпа качени върху специален трейлер моторници с дължина до 15 метра и тегло до 5 тона. Подобно на всички автомобили, произведени от Dartz Prombron тежката броня им осигурява достатъчно голямо тегло, за да теглят много комфортно, плавно и сигурно яхти с голямо тегло и размери.
Засега все още не са оповестени никакви подробности за мотора и трансмисията на руско-естонското чудо на техниката. Конструкторите на луксозния влекач обаче обещават, че тежащото няколко тона бронирано чудовище ще може да вдига до 250 км в час – разбира се, без трейлера с яхтата. Известно е обаче, че Dartz Prombron Nagel е разработен съвместно със студиото Gray Design на шведския дизайнер Едуард Грей. Основаното от Грей студио е известно с иновационните си триизмерни компютърни 3D-проекти на яхти и автомобили.
Затова пък много повече се знае за човека, на когото е кръстен най-бързия яхтен влекач на планетата. Проектът е разработен по случай 100-годишнината от успешното участие на руския пилот Андрей Нагел в ралито от Санкт-Петербург до Монте Карло. През 1911 г. Нагел и навигаторът му Вадим Михайлов печелят състезанието, преодолявайки 3257 км за рекордните за времето195 часа. Андрей Нагел, който е основател на първото руско автомобилно списание «Автомобиль», печели ралито с легендарния руски модел „Руссо-Балт С25/55”, който преминава цялата дистанция без нито една повреда. Това е и първото голямо международно рали спечелено от руски автомобил и руски екипаж. Руснаците побеждават независимо от факта, че почти веднага след старта Вадим Михайлов чупи ръка, което не му пречи да изпълнява брилянтно задълженията си на навигатор до финала на ралито. Освен с шампионската купа руският тандем се прибира в Санкт-Петербург и със специален приз, присъден на „Руссо-Балт С25/55” за феноменалната му надеждност и издръжливост.
Руско-естонската компания Dartz Prombron вече стана световно известна с конструираният от нея брониран супер джип „Комбат”. Преди две години той обра овациите на принца на Монако и на неговите поданици на Изложението на лукса в Града на милионерите. В зависимост от индивидуално поръчаните екстри цената на „Комбат” варира от 1 до няколко милиона долара. Руското бронирано чудовище вбеси навремето защитните на животните с предлаганата супер екстра – тапицерия от кожа на китов пенис.
Подобно на „Комбат” и Dartz Prombron Nagel ще се произвежда в много малка серия по предварителна поръчка и договорена с ВИП клиентите цена и обзавеждане.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra