HYUNDAI FLOAUTO – АМФИБИЯТА С ЯХТЕН ДИЗАЙН
Jul 17, 2011
Дизайнерът Ино Чой от университета Хонг-ик в Корея е твърдо уверен, че идват дните на автомобилите амфибии, които имат доста повече възможности от нормалните. Затова е създал много интересен проект на подобен автомобил, който в същото време е изцяло екологичен, информира агенция Аутопрес.

Концептът за новата амфибия носи името FLOAUTO (floating automobile - плаващ автомобил). Освен надписа floating на автомобила е поставено и логото на Hyundai, което придава допълнителна реалистичност на творбата. Hyundai FLOAUTO има четири електродвигателя, разположени директно в колелата. Благодарение на това разположение, амфибията придобива много нисък център на масата, лишава се от излишни части в преводния механизъм и се движи далеч по-ефективно, както на суша, така и по вода. Както по суша, така и по вода, задвижването на амфибията се осъществява от колелата. Тягата по вода се осигурява от специалния релеф на джантите, които действат като лопати.

С уникална функционалност е снабден покривът на колата. Освен, че защитава от дъжд и слънце на него лесно и бързо могат да бъдат монтирани различни спортни приспособления. Покривът може да се използва и като шезлонг, а монтираните на тавана слънчеви панели осигуряват допълнително зареждане за акумулаторите на амфибията.

Футуристичният дизайн на FLOAUTO не е попречил на дизайнера да помисли и за доста подробности, които биха облегчили живота на собственика на суша и вода, като излизащите от броните перила, които ще са много удобни при закотвяне на амфибията на вода. Като цяло дизайна на Hyundai FLOAUTO е вдъхновен от луксозните яхти.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra