Най-екстравагантните /и скъпи/ яхти в света /4/ - видео
Jan 05, 2014
Яхтите са за хора, които обичат водата. Но това по принцип важи само за яхтите с що-годи нормални размери. От един габарит нататък яхтата се превръща в символ на социалния статут на собственика, а не в израз на обичта му към морето. Както в приказката за "онази работа" и тук собствениците на големите луксозни яхти си мерят "колкавината". Тези плаващи палати са с размери на кораб, бъкани са с всевъзможни екстри и луксове. Без басеин, складове за малки яхти, индивидуални подводнички, джакузи и площадка за кацане на хеликоптер, яхта не би могла да се класира в надпреварата по надцакване и показване на бездънни джобове. Да не говорим за златни апликации и всевъзможни хай-тек джаджи, също толкова неотменими в този свят на невъобразимо богатство, натрупан за столетия или пък за броени години. Може би добър пример за какво става дума са струващите по $40 000 кранове в банята на руския милионер Андрей Мелниченко, пиещ си кафето на маси от кристално стъкло в 394-футовата си яхта.

Solemates
Tова 197-футово/60 метра/ чисто морско удоволствие, построено през 2010-а, се предлага за наемане със седмична тарифа от €450 000 през лятото и €395 000 през зимата. Един от последните, ползвали услугите на тази немска яхта е фамилията на рапъра Шон "Пи.Диди" Комбс/ Пъф Деди (Puff Daddy), Пи Диди (P. Diddy) или просто Диди (Diddy). Ако пък някой иска да си я има в домашното пристанище, трябва да се бръкне с около 60 милиона евро - точната сума е €59 900 000.

Сред най-"куул" нещата в яхтата е управлението на услугите чрез 14-е iPad-а със специален ап, позволяващ на пътниците да управляват неща от климатика, през инфотеймънт системата до светлините в каютите си. Да не говорим за убийственото джакузи или плоските LCD панели, душовете с ароматерапия, фитнес на палубата, превръщат се във вълшебно нощно диско със сметлинна и аудио-система за $80 000. Сред другите "играчки" са надуваем, плаващ батут, трипистова лента за надбягване с моделчета, водни ски в различни стилове, водни джетове и други подобни. lЛуксът в яхтата е в епични пропорции, тя е дело на обновената корабостроитебница Lürssen Yacht в Бремен, Германия. Екстериорът на яхтата, дело на Еспен Дино, е направо кралски, видът й впечатлява в движение и на котва. Интериорният дизайн е съвременен, педантично изпипан от Глейд Джонсън, и поднася истинско чуство за висококласна елегантност и удобство. От мачтата до кила от носа до кърмата яхтата излъчва топлина и очарование.

Яхатат има 6 каюти за 12 госта, сред които ВИП-апартамент и две двойни кабини. Екипажът е от 15 човека, осигуряващи изпълнението на всички желания и капризи на гостите. Максималната скорост на яхтата е 16 възела/30 км/ч, крейсерската скорост е 13/24 км/ч. Тя се осигурява от двата двигателя Caterpillar3512B с мощност от по 1454 кВт/2000 к.с.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra