Италианският лодкостроител Benetti показа яхта с дизайн на Фискер
Apr 11, 2016
След като спря да се мъчи да основе собствена фирма за производство на автомобили, известният дизайнер Хенрик Фискер са зае отново с това, което му се отдава най-добре - дизайн на предмети. Дори и доста по-големи от автомобилите, които нарисува за каросеристите Galpin и VLF.

Става дума за луксозна яхта с дизайн на Фискер за италианската фирма Benetti. Tя е кръстена Fisker 50 и засега е само концепт, но вратата за поръчки е отворена от италианците. Това всъщност е и първият дизайн на яхта от Фискер, който освен коли има дизайнерски разработки на мотоциклети, на мебели, обзавеждане и часовници.

Яхтата е дълга 164 фута, което в метрична система е приблизително 50 метра, от където и два и името на луксозната лодка - Fisker 50. Тя има три палуби, като последният е с “гъвкава” конструкция позволяваща превръщането му в кинотеатър, фитнес зала или място за отдих и забавления.

Сред другите екстри на борда са спа-център, плажен клуб, няколко бара, зона за слънчеви бани на няколкото палуби, както и хангар за няколко джета. Кабините са шест и са напълно достатъчни за настаняването на 13 госта и единадесет члена екипаж.

Фискер е идвестен с увлечението си към зелените технологии и това се вижда от слънчевите панели на яхтата, както и системата за съхраняане на енергия. В проспекта пише че е възможно да се монтира и хибридно задвижване.

От Benetti споделят, че крейсерската скорост е 15.5 възела /към 30 км/ч/, а обсегът на плаване е в рамките на 4000 морски мили /над 7000 км/.

Цената на яхтата зависи много от спецификациите, но се смята че е около $50 милиона.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra