Silver fast - скромната 77-метрова
Apr 19, 2016
От Маги Мариот, Палм бийч
Спокойно бихме могли да наречем "скромна", яхта с дължина между 40 и 100 фута и с от 3 до 6 спални. Луксозните яхти са друга тема... Площадка за хиликоптер , достатъчно гостни за бутиков хотел, интериор произведение на изкуството от световно известни дизайнери…

Най-обикновената яхта от този клас е с дължина 100 фута, а за по-претенциозните собственици са тези които достигат до 200 и нагоре. Става дума за т.н. Мега яхти, които освен седемзвездния лукс, който предлагат обикновено, разполагат и със собствена пречиствателна помпа за преработване на солената вода в питейна…. Днес ще гостуваме на борда на една от тях и всъщност най-голямата яхта представена на тазгодишното изложение в Палм Бийч.

Освен забележителните 252.6 фута (77m), тази яхта достига скорост 27 възела, което я прави предпочитана от любители на високите скорости. Крейсерската скорост при плаване е 25 възела. Тази мощност се осигурява от 2 основни двигателя mtu 16V 4000 M90-2720kW@2100rpm. Яхтата разполага и с 2 основни дизелови генератори както и 1 допълнителен за извънредни ситуации.

Ето и още няколко данни - Резервоар гориво: 112.000 литра, резервоар вода: 31.000 литра.
Пристанище на регистрация - Кайманови острови. Екипаж от 17 души + Капитан.
Дизайнът е на Espen Oino, интериориорът на VAIN INTERIOR. Яхтата е построена от HANSEATIC MARINA/SILVERYACHT през миналата 2015-а година.

Изключително впечатляващ е апартамента на собственика в който има луксозно обзаведена спалня с два самостоятелни дрешника и две бани с джакузита и отделни душ кабини,салон с дневна и гостна и самостоятелна палуба.

Яхтата може да приеме 11 гости с трите си VIP стаи, 1 двойна и 2 единични с отделни легла и една единична. Всяка от стаите е обзаведена като 5 звезден хотел, като VIP гостните са с луксозни вани и дрешници. За занимавка на гостите на разположение е басейн с джакузи, спа център, фитнес, сауна, плаж, театър, открит и закрит бар, зимна и лятна градина, дневни стаи, трапезария за ежедневни и официални вечери разположени по етажите. На тяхно разположение е гараж с моторна лодка и джетове. Капитанът е с отделна каюта, за екипажа са предвидени стаи с по 6 и 5 легла.

Приблизителната годишна издръжка на тази прекрасна яхта е 5 милиона долара годишно, в които влизат застраховка около $ 500 000, целогодишните заплати на екипажа общо около $ 400 000, пристанищни такси, поддръжка, провизии, консумативи и т.н.

Яхтата прекосява разстоянието Австралия-Европа за 21 дни с един стоп за гориво.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra