Mercedes-Benz Arrow 460 Granturismo - 46 фута ексклузивитет - видео
Apr 30, 2016
Mercedes S-Class кабрио е перфектният автомобил за крайбрежната ваканция. Машината е хубава, мощна, а дизайнът на купето не позволява на вятъра да разруши прическата на не по-малко прекрасната ви спътничка. Единственият проблем е че не може да навлиза в морето, но за тези които не замислят около разходите за почивката си има решение. Спокойно могат да ползват на вода S-клас ексклузивитет и след като стигнат до яхтената марина.

Това решение се казва Mercedes-Benz Arrow 460 Granturismo - моторна яхта с мощност над 900 к.с. и крейсерска скорост над 30 възела /56 км/ч/. Първите ескзи на яхтата са от 2012-а година, а дизайнът е подчинен на влиянието на автомобилните й сименници от Щутгарт. За целта Mercedes-Benz Style е работил съвместно с компанията Silver Arrows Marine. Окончателният резултат идва на 18-и април тази година, когато яхтата докосва водите на Средиземно море.

Дължината на морската красавица е 46 фута /14 метра/ и предлага екстри които да не ви карат да я чуствате като беден роднина прехвърляйки се от четирите колела върху водата, а да ползвате комфорта на петзвезден хотел. От Mercedes казват, че тя предлага комбинацията от усещане на на луксозен кабриолет и интимноста на покрита интимност. Налице е широко предно стъкло и прозорци, които могат да се вдигат и спускат, давайки ви връзка с морския въздух без да има опасност да ви докоснат пръските на морето.

Както може да се очаква за нормален Mercedes, климатикът и висококачествената стерео система са стандарт. Но за разлика от останалите машини с трилъчна звезда на капака, лодката предлага сгъваеми маси и легла, луксозна баня с тоалетна и гардероб.Налице са още място за съхранение на винена колекция, машина за сладолед и лед, за да се одовлетворят и други потрености на 10-е пътника. Облицовката е от висококачествен , евкалипт обрамчен от приятната луминисцентна светлина на вътрешното осветление. В задната част на лодката могат да се проследят черти от актуалните модели ная марката E-Class, S-Class и C-Class.

Задвижването е поверено на два дизелови мотора Yanmar 6LY3-ETP с обща мощност 706 кВт (960 к.с.). Tова позволява развиване на аксимална скорост от 40 възела (74 км/ч, а препоръваните крайселски скорости са в диапазона 28 - 30 възела (52-56 км/ч) при спокойно море. Лодката може да преодолее значителна разстояние при тези скорости заради резервоарите си от 1200 литра.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra