Двигатели на Opel порят морските вълни
Jul 12, 2016
Opel обяви, че в резултат на сътрудничеството си с шведската фирма Cimco Marine AB, двигатели на автомобилния производител вече намират отлично приложение и извън стандартните пътища, а именно за задвижване на високоскоростни моторници.

Използваните от Cimco Marine AB двигатели на Opel, обозначени като OXE, са базирани на добре познатите от Insignia, Zafira и Cascada двулитрови дизелови агрегати, като максималната им мощност е 200 конски сили, а максималният въртящ момент достига 400 Нм при 2500/мин.

От шведската компания определят двулитровия дизел на Opel, като произведение на инженерното изкуство и споделят, че той е бил предпочетен и поради доказалите се във времето и милионите километри издръжливост.

От Cimco Marine AB коментират, че моторите се нуждаят от обслужване на всеки 200 часа и от по-сериозно сервизиране едва след 2000 часа, като акцентират върху това, че поради естеството си на употреба, агрегатите работят на пълни обороти почти през цялото време. Разходът на гориво в подобна ситуация е 43 литра на час, което пък е почти два пъти по-малко в сравнение с адекватен като параметри двутактов извънбордов мотор.

Преди да изберат продукта на Opel, от Cimco Marine AB са провели, продължили три години, изпитания с различни мотори на различни производители, но в края на миналата година са заложили на двулитровия дизел на автомобилната компания.


Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra