Boot Duseldorf 2 - Как да транспортираш по река 30-футова яхта и да я вкараш на
Feb 17, 2017
В никакъв случай не е лесно да вкараш на закрито огромни яхти. Голяма част от тези флагмани не могат да се транспортират по суша, а в Дюселдорф пак ще повторим – море няма. Но за щастие салонът е току на брега на Рейн, една от най-големите реки в Европа. Седем от най-големите яхти плаваха до Ротердам, Холандия, а после там бяха натоварени на 110-метров понтон, пътувал по Рейн със скорост 4,7 възела (8,7 км/ч). После за разтоварването на помощ е дошъл чудовищният кран, наречен Big Willi. Този труженик е на брега на реката от 1980 г. насам.

Конференция за суперяхти с автомобилно участие
Конференцията за суперяхти и луксозните проекти от залите 6 и 7 бе част от изложението и в нея се включиха не само водещи представители в бранша, но и мениджъри от сферата на автомобилостроенето като Горден Вагенер, вицепрезидент на дизайнерския отдел на Daimler AG, който изнесе лекция на тема „Трансферите в дизайна“, по повод луксозната моторна лодка на Mercedes – „сребърната стрела“ Arrow 460-Granturismo. Между другото Вагенер неколкократно е посещавал страната ни по повод различни проекти на студентите от ТУ в София.Усмивки от старите ленти срещу 48 000 евро
Грейс Кели, София Лорен, Джаки Кенеди Онасис – цяла една епоха на блясък и гламур, която сме свикнали да виждаме във великолепните филми от 50-те, е свързана с името Riva, бляскав символ почти като марката Rolls Royce. Сред залите на яхтеното шоу имаше и сектор, посветен именно на класиката. В случая на снимката виждате Riva Super Florida от 1959 г. От 48 000 евро започваха цените на старите, но златни легенди.

Една от най-големите премиери на изложението бе френската яхта DUFOUR 63 Exclusive. За първи път производителят от Ла Рошел с 50-годишна история зад гърба си се пробва с ветроходен модел в 63-футов размер с впечатляващо интериорно пространство. Французойката е като истински плаващ луксозен дом.На сърф в Германия през януари
Една от сензациите на шоуто в Дюселдорф бе сърфисткото селище в зала 2. Тъй като традиционно изложението е посветено не само на яхти, оборудване и екипировка, но и на всички спортове и забавления, свързани с водната стихия, с басейна си с изкуствени вълни тя бе превърната в зимна закрита площадка за изява на сърфистите, сред които и много дечица. В зала 2 не липсваха и плажни барове, пренесли морската атмосфера в снежния януарски Дюселдорф.

Така нареченото съоръжение “The Wave” наистина успя да пресъздаде автентични условия за сърф с постоянни вълни, широки 7,5 м и високи между 0,7 и 1,8 м, и температура на водата около 25 градуса. А девизът на изявите бе „Play now!“, тъй като всеки посетител, включил се в многобройните спортни изяви, беше призован да направи собствено видео и да го качи в социалните мрежи.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra