Porsche с дизайн на супер-яхта – всъщност Gran Turismo за морето - видео
Jul 03, 2018
Porsche свърза името си чрез съвместната работа на дизайнерския си екип с лодкостроителите от Тускана Dynamiq при създаването на модела GTT 115. Дизайнът на яхтата е инспириран от автомобилите тип GT на Porsche и в морето е вече 35-метрова красавица, предлагаща тотален лукс за 10 пътника и екипаж от шестима за цена от 14,4 милиона долара.

Porsche отговаряше за дизайна на екстериора и на жилищните помещения на новата супер-яхта. Така духът на Grand Turismo се срещна с морето в една комбинация на скорост, динамика, комфорт и лукс, надминаващи далеч досегашните.

Задвижването на яхтата е поверено на два двигателя MAN V12-1650 с мощност от по 1627 к.с. всеки, задвижващи два тръстъра Fortie 5000 POD с контраротиращи перки. Тази комбинация осигурява максимална скорост от 21 възела /39 км/ч/. Когато не трябва да се смущават пътниците, унесли се във вихрите на купон или си почиват, задвижването преминава на електротяга, осигурявана от опционална хибридна система с два лектромотора по 20 кВт, осигуряващи спокойна раномелна скорост надвижение от 6 възела /10 км/ч/.Токът при това положение се осигурява от два генератора с променлива скорост Panda, които осигуряват и много дълго време на движение.Корпусът на лодката е изцяло алуминиев, оразмерен за скоростно плавана, ефикасност и стабилност. Налице е оригинална систеа за стабилизация, намаляваща до 85% клатенето при движение и до 60% в закотвено положение. Като опция се предлага и подводно крило, осигуряващо хидравлично повдигане на яхтата при движение и намаляване на съпротивлението в досега с водата, както и увеличаване обсега на плаване.

GTT 115 осигурява луксозно разполагане на шестима гости, което при необходимост може да бъде увеличено до 10. Екипажът е от шестима. На разположение са две места за слънчеви бани, басейн, луксозна столова, бар, барбекю зона и гигантски 75-инчов телевизор в гостната.

В прозорците на яхтата е използвано стъкло Isoclima XIR, което блокира около 100% ултравиолетивоте лъци и намалява емисията на топлина с 60%, независимо големите панорамни остъклени плоскости. Независимо че е сравнително малка по размери за супер-яхта GTT 115 има отпред гараж за 16-футова лодка и джет. Има и други доста общи неща с Porsche, като боите Carrara White, Rhodium Silver, Chalk или Monte Carlo Blue, взети директно от екстериорния каталог на Porsche.

Предвидена е направата на само седем такива лодки, като за всяка една от тях е възможна инидвидуализация по поръчка на клиента. Базовата цена е €12.5 милиона (US$14.4 милиона).Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra