Вегетариански Алени платна редактираха реклама на McDonalds
Dec 22, 2010
Американската компания McDonalds, на която принадлежи едноименната верига от ресторанти за бързо хранене, бе принудена да редактира една от своите телевизионни реклами, след като получи оплакване от притежателите на една красива 34-футова ветроходна яхта с алени платна и стъкмяване на джонка. 72-годишният Алън Парсън и 63-годишната му съпруга Глория прекарвали щастливо пенсионерските си години на борда на джонката, с която успели да пресекат два пъти Атлантическия океан, когато били изненадани неприятно от свои приятели с новината, че тяхната лодка била показвана по телевизията. Заинтригувани от тази вест съпрузите Парсън направили разследване и установили, че заснети неизвестно от кого кадри с яхтата им били използвани в рекламен телевизионен клип на McDonalds.

„Логично е да се предположи, че след като използват яхтата ни в своя реклама това означава, че ние одобряваме продуктите на McDonalds. Само че ние не сме почитатели на този тип меню за бързо хранене. Аз дори сама замесвам хляба си и го пека в печката на яхтения камбуз”, коментира ситуацията г-жа Парсън. Затова тя и съпругът и поискали от рекламната агенция в Leo Burnett, която била подготвила рекламата, да махне кадрите с джонката им. Към иска на съпрузите Парсън се присъединила и предишната собственичка на джонката Ана Хил, която им продала лодката през 1999 г. „Аз съм вегетарианка, затова не мога да повярвам, че моята любима лодка е била използвана за реклама на каквото и да било продукт с месо”, възмущава се живеещата в момента в Нова Зеландия г-жа Хил.

„Джонката на съпрузите Парсън е една много красива яхта. Бих искал да им се извиним, че ние на оценихме и не разбрахме нейното значение. Ще уважим молбата на собствениците на лодката и ще редактираме нашата реклама”, обеща представител на компанията McDonalds.

Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra