Mini Moke за вода и суша - видео
Jul 19, 2017
Ако сте били на френската Ривиера, може и да сте срещали една интересна вариация на прочутото британско MinI - Mini Moke. Преди години с небезизвестния вечен “стажант” в журналистиката Сашо Диков имахме възможноста да го видим съвсем отблизо вътре с разярената любителка на животните Бриджит Бардо, която беше отказала на Сашо интервю, но той ме накара да отидем чак до дома й.

Този летен вариант на колата икона е правен от 1964-а дo 1993-а в различни места по света, включително и във вариант с електрическо задвижване. Машинката е открита, много забавна, ползва доста части от Mini и се използва най-вече като плажно бъги.

Около нея има ново развитие, след като известната с екстравагантните си разработки френска дизайнерска компания Lazareth предлага реплика на Moke, която може и да плава.

Машинката е с пълно задвижване, има бензинов, четириклапанов двигател с ходов обем 400 куб.см. И е съвсем лека – тежи само 440 кг. Тя развива максимална скорост от 90 км/ч на суша и 7 възела /13 км/ч/ на вода. Корпусът е алуминиев в чиито затворени празнини е екструдирана пяна, която осигурява достатъчна плаваемост и предпазва машинката от ръждясване в морската вода.Желаещите да си я закупят трябва да контактуват директно с производителя, защото се прави сао по поръчка.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra