Bavaria на крачка от разрастване
Nov 24, 2010
Известната в цял свят германска яхтостроителна компания Bavaria Yachtbau има засега най-големи шансове да стане собственик на две нови други популярни яхтени фирми – френската Dufour Yachts и италианската Cantiere del Pardo. Новината бе обявена от говорител на консорциума от банки, който контролира компаниите Dufour и Del Pardo чрез холдинга International Sailing Boats (ISB). Много сериозна оферта е направила и италианският инвестиционен фонд Orlando Italy, но тя е за по-малка сума, уточняват от банковия консорциум.

Според добре запознати с хода на сделката източници новината за финализирането й ще бъде обявена в най-скоро време – по всяка вероятност по време на Международното яхтено изложение в Париж (4-12 декември). Според изпълнителният директор Дженс Лудман на фирмата Bavaria „трите бренда могат да се допълват много добре и да предложат множество предимства на клиентите от съвместните продажби”.

Фабриката на френската компания Dufour Yachts, която през последните 40 години се е специализирала в производството на стъклопластикови яхти, се намира в град Ла Рошел. В момента в нея се произвеждат две гами ветроходни яхти – спортни круизъри (за любителите на по-високите скорости и регатните гонки) и круизърни, предлагащи сигурни и комфортни семейни плавания.

Що се отнася до основаната през 1974 г. италианска корабостроителница Cantiere del Pardo, тя произвежда ветроходни спортно-круизърни яхти с дължина от 11,7 до 17 м. Една от тях е Grand Soleil 54 (на снимката).


Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra