ПРОДАВАТ НАЙ-БЪРЗАТА СУПЕР ЯХТА ЗА $85 МЛН.
Apr 14, 2011
Дали поради кризата или някаква друга причина но е факт, че немският индустриалец Гуидо Крас обяви за продан най-бързата супер яхтата Silver Zwei. Дългата 241 фута (73 м) моторница може да намери новия си собственик срещу 85 милиона долара. Максималната скорост на яхтата е 27 възела. Крейсерската скорост на супер моторницата е 22 възела. С едно зареждане на горивните си танкове с обем от 110000 л яхтата може да измине 4500 морски мили, което е напълно достатъчно за един трансантлантически круиз.
Silver Zwei разполага с каюти за 20 ВИП гости плюс каюти за екипажа. На разположение на гостите е откритото кино, джакузи, дансинг с професионално осветление и озвучаване, изкуствен пясъчен плаж и сауна. В предната част на палубата е разположена и площадка за кацане на хеликоптери.
Супер моторницата на Гуидо Крас е почти нова – пусната е на вода през 2009 г. в австралийската корабостроителница Hanseatic Marine. Дизайнер на изящната яхта с много красиво изваян корпус от лека алуминиева сплав е Еспен Ойно. Статистиката сочи, че Silver Zwei е най-дългата яхта в света с изцяло изработен от алуминиева сплав корпус. Леката конструкция на яхтата и добрата и хидродинамика я превръщат в една от най-бързите, но и най-високо ефективни моторници в света. При крейсерски ход Silver Zwei харчи само 425 л на час.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra