FINCANTIERI АТАКУВА ТОП 10 СЪС 134-МЕТРОВАТА SEREN
Aug 10, 2011
Италианската корабостроителница Fincantieri пусна на вода най-голямата за всички времена построена на Апенините моторна яхта. 134-метровата (440 фута) красавица Serene със сигурност ще внесе корекция в класацията Топ 10 на най-големите частни круизъри в света, заемайки осмо или девето място в актуализирания рейтинг.

Fincantieri Serene е проектирана от известния дизайнер Еспен Оеино. Мега яхтата със 7 палуби има две хеликоптерни площадки и хангар с подводница, която може да се потапя на дълбочина до 100 м. На най-ниската открита палуба в кърмата е разположен басейн със солена вода, който може да се използва и като пристан за транспортирането на намиращите се на борда катери и ветроходни яхти.

Италианската корабостроителница Fincantieri бе известна досега с построените от нея десетки крайбрежни луксозни пътнически корабчета, няколко големи круизни кораба и бойни кораби за военноморския флот. „С пускането на вода на Serene ние не само навлизаме в един нов за нас пазарен сегмент, но и убедително демонстрираме, че можем да задоволяваме изискванията на най-претенциозните клиенти с водещите в света технологии”, каза при пускането на вода на най-голямата италианска яхта изпълнителният директор на корабостроителницата Fincantier Джузепе Боно.

2700 квадратни метра от интериора на мега яхтата с обща площ от 4500 квадратни метра е отделен за частните покои на собственика на Fincantieri Serene. Засега обаче все още не е ясно кой ще се настани в тях. Известно е, че Serene ще бъде предложена за продажба от британския магазин Harrods.


Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra