Хавайци създадоха лодка с прозорец към дълбините – видео
Feb 20, 2017
Гмуркането с маска и шнорхел е великолепен наин да се хвърли поглед към омайните морски дълбини. Но изисква подготовка и умения за поведението под водната повърхност.

Ако искате да гледате в малко по-спокойна и позната въздушна обстановка за вас е предложението на група хавайски предприемачи, създатели на лодката с име Aeon Explorer. Тя е напълно екологична заради задвижването си с електромотор и позволява на возещите се в нея да надничат в дълбините без да се мокрят.

В стъклопластовия корпус на лодката е монтиран акрилен прозорец в доната част на носа, което позволява да се гледа не само надолу, но и напред под водата. Задвижването е с единичен винт отзад, а управлението е с помоща на два джой-стика – за управление на посоката и за оборотите на винта. Слънчев панел отгоре удължава пробега на лодката с едно зареждане. За по-добра видимост, особенно нощно време в дъното на лодката са монтирани лед-светлини, които освен това привличат любопитните подводни обитатели.Екипът зад Aeon Explorer в момента набира средства за да започне производството на лодката. Те се надяват да предложат продукта си на еко-туристичесдкия бизнес, както и да го използват за обществена полза, давайки възможност на децата да видят отблизо подводния свят.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra