Моторите на Rolls-Royce дават на луксозния Aeroboat S6 скорост
Jul 02, 2017

Направата на лодка е едновременно изкуство и наука. Затова не е изненада, че Aeroboat избра галерията на Saatchi в Лондон, за да представи яхтата си S6. Дизайнът й е дело на британското студио Claydon Reeves. 65-футовата (20 м) алуминиево-карбонова яхта комбинира многоброй ни луксозни неща и два двигателя Rolls-Royce MTU V10 2000 M96. Те й дават възможност да развива максимална скорост на вода от 48 възела (88 км/ч), което я прави доста повечко бърза лодка, отколкото лодка за раходка.

На пръв поглед Aeroboat S6 прилича на дебела пура, докато не се възприеме истинският й размер. На практика силуетът е много аеродинамичен, а в нея спокойно се разполагат до 12 пътника. Вълнистата структура на лодката се доминира от капкообразната форма на кокпита, който оже и да се отваря. Контролът върху движението се извършва много точно в пристанището чрез помоща на джойстик.

Има няколко места за радване на слънчевите лъчи, на разположение на пътниците са скриващи се телевизионни екрани. Под палубата е изненадващо просторно, кабината на собственика лесно се преобразува в спалня, налице е втора кабина тип Pullman за екипажа или гостите, баня, “гораж” за 3,8-метров тендър или за два водни джета.

Новата лодка е разита на базата на по-големия модел SV12, дължината й е 65 fфута(19.6 м), водоизместимостта е 47 тона. Двойката мотори Rolls-Royce Series 2000 M96 предлагат мощност от общо 3000 к.с. и са комбинирани с джет задвижване. Лодката може да измине 740 км със скорост от 40 възела (74 км/ч), като при движението се използва жироскопен стабилизатор за комфортно плаване през морето.

“Положителното приемане на пазра на първата ни лодка, ни вдъхнови да създадем нова марка и нова линия яхти с името Aeroboat" - сподели Джеймс Клейдън от компанията Claydon Reeves. - “Нашите алуминиево-карбонови яхти ползват едно и същго ДНК и дизайнерски език, и са фокусирани в това да осигурим на клиентите си непознато досега преживяване”.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra