И Pirelli с яхта, естествено гумена!
Jul 10, 2017
Pirelli е сред най-големите производители на автомобилни гуми в света, но понякога излиза извън основния си кръг на интереси. Тя има сътрудничество с Blossom Skis и с Tecnorib резутат на което е лодката Pirelli 1900, която ще бъде представена на 12 септември по време на яхтеното шоу в Кан.

Pirelli и Tecnorib работят заедно от десет години насам и за това време са създадени вече три различни лодки. Най-новата - 1900 има подобен дизайн като предишната 1400, но е дълга 18.5 м и широка 5. По традиция на Pirelli в лодките му са добавени надуваеми елементи с повърхност за стъпване наподобяваща протектор на гума.

Най-новата лодка е и най-голямата на Pirelli досега, но дизайнът й е все така спортен. Покривът е карбонов, двигателите са два по 400 к.с. на MAN, осигуряващи максимална скорост на движение от 45 възела /83 км/ч/. Капитанът командва лодката с помоща на джой-стик, добавена е автоматична трим-система, осигуряваща равномерно движение при всякаква скорост. Крейсарската скорост на моторната яхтате 30възела (56 км/ч).

Заради по-големите си размери лодката има и повечко вътрешно пространство – подпокривното е с височина два метра, а под палубата има две каюти, две бани и дневна. В зависимост от желанието на соственика, складът може да бъде превърнат в трета кабина за екипажа. В интериора е използвано дърво, ярки цветове и скъпи платове, баните са с мозайки.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra