След дълги тестове Quadrofoil е готов да изпълни обещаното - видео
Nov 22, 2017
Със сериозно закъснение след обещания срок словенската компания Quadrofoil е готова да изпълни предварителните си обещания. Екипът инжинери проведе доста дълги тестове, направи подобрения и финни настройки на прототипа си Q2, който вече е напълно готов за серийно производство.

Най-голямата промяна е новият електромотор, собствена разработка на компанията, който замества стандартния използван в прототипа отначало. По време на изпитателния период екиппът по продажбите и ръководството на компанията успяха да задържат вниманието на бъдещите си купувачи, дилъри и партньори, включително и с поканите си да се включат в тестовете.

Създадена беше рамка за предварителни поръчки и за бъдещото сервизиране. Дизайн-екипът подкрепи инжинерите с подобренията и накрая имаме бъдещето на транспорта по вода - Q4 Electric четириместен съд тип Quadrofoil. Maркетинг екипът подготви нов уеб-сайт в който е включен конфигуратор, предлагащ на купувачите широка гама индивидуализации и възможност за сключване на предварителни поръчки.Ръководството успя да осигури финансиране на разработките по време на тестовете и финализационния процес, да намери и закупи земя за разполагане на производствени мощности и за щаб-квартира с интегриран развоен и дизайн център.

Компанията преразгледа бизнес плановете си, финансовата основа и пазарен потенциал и предложи нови инвестиционни възможности. На специална презентация присъстваха десет заинтересовани глобални инвеститори, а целта беше събирането на първия инвеститорски капитал от 60 милиона евро. Компанията има също така осигурена държавна помощ от 1,2 милиона евро от Словенската банка за инвестиции и развитие.
Всичко това доведе до изпращане на първите бройки към първите клиенти през тази година.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra