Aston Martin не е само за автомобили - прави и лодки - видео
Jan 02, 2018
Aston Martin е известна с луксозните си спортни автомобили марка. Но тя има интересно участие и в света на водата с проекта си AM37, дебютирал по време на яхтеното шоу в Монако. И лодката изглежда не по-лошо от четириколесните си съименици.

За да не се изложи при дебюта си марката постъпи прамгматично, потърсвайки експертно портньорство с компании с доказан опит в областа. Британците си партнираха с лодкостроителя IQuintessence Yachts и морските дизайнери Mulder Design. Резултатът от партньорството идва след две години подготвителна работа комбинирала “иновативна технология и безкомпромисна изработка”.

“Най-важният атрибут за Aston Martin са дизайнерския език и пропорциите и ние прехвърлихме тази ДНК в AM37” - сподели изпълнителният вице-президент и главен дизайнер на Aston Martin Марек Рейхман. -“Важно беше за нас да постигнем дизайн на лодката също толкова красив и вечен, какъвто е при колите ни. AM37 е вълнуваща лодка с фантастични пропорции и елегантност”.AM37 е 37-футов (11 метра) ежедневен крузър, а масата в кабината му се трансформира в удобно легло за преспиване. Кабината е с амбиентно осветление, климатик, налице са хладилник, микровълнова печка и машинка за кафе. Естествено е и наличието на бопдова баня-тоалетна.

Корпусът на лодката е епоксидно- гумен композит, а палубата е от тиково дърво. Много елегентно стои и обикалящото кабината предпазно стъкло от цяло парче. В кокпита е използвано карбоново приборно табло с полирани метални апликации. Налице са кожени кресла за осем пътника, интегрирана анвигация, конторлен монитор и мултимедийно система.

Купувачът може да избира между две версии на лодката. Базовият модел на AM37 има два дизелови двигателя с мощност по 370 к.с. или два бензинови мотора по 430 к.с., осигуряващи максимална скорост от 45 възела /83 км/ч/. С допълнително заплащане може да се получи моделът AM37S отново с два мотора, но с мощност 520 к.с. всеки и да се пистигне максимална скорост от 50 възела /93 km/h/.

Цената на моторната яхта съответства на нивото й - за базовия вариант тя е £1,260,720, а за AM37S е £1,621,489.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra