BLACK SWAN е еллодка с използвани батерии от елмобили на Renault
Nov 07, 2019
Renault разкри любопитна информация за съвместната си дейност с един от специалистите в областта на разработката на речни плавателни средства- Seine Alliance.

Новият продукт на Seine Alliance се нарича BLACK SWAN и от компанията коментират, че това е първата в света 100% електрическа пътническа лодка, оборудвана с подменени от електромобили на Renault литиево-йонни батерийни модули. От компанията споделят, че целта й, в това число и на партньорите й- Groupe Renault и Green-Vision, е да се демонстрира ефективността на модел, създаден на базата на кръговата икономика с акцент върху синергиите между различни по рода си решения за мобилност.

BLACK SWAN предлага възможност за транспортирането на от двама до осем пътника на излети с продължителност от около 2 часа. За повишаване на надежността, лодката е оборудвана с два електрически мотора, две отделни автономни електрически задвижващи системи, а взетите от електромобилите на Renault батерийни блокове, които могат да бъдат презаредени за максимум 3 часа, са инсталирани в специално разработени стоманени контейнери.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra