Премиера на AMG-Yacht и Mercedes-AMG G 63
Feb 19, 2020

Новите 59 'Tirranna AMG Edition и Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition отбелязват своята премиера заедно в Маями. Това е съвместен проект на Mercedes-AMG и Cigarette Racing, който става дванадесетото подобно специално издание в течение на дългогодишно сътрудничество. Интересно е да се види как луксозният автомобил за приключения в AMG Performance Studio Affalterbach се индивидуализира въз основа на същите принципи на дизайна като лодката.

Като най-новият представител на изключителна серия от специални издания, 59 'Tirranna AMG Edition трябва да постави нови стандарти по отношение на мощност и дизайн и да създаде перфектен баланс между луксозна яхта и мощна спортна лодка. Въпреки дължината си от 18 фута (18 метра) и ширина на фюзелажа от 14 фута (4,2 метра), 59 'Tirranna AMG Edition е изключително пъргава и оптимизирана за максимална мощност според Daimler.

Впечатляващият дизайн на 59 'Tirranna AMG Edition и Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition е резултат от тясното сътрудничество между лодкарския екип, дизайнерския екип на Mercedes-AMG и Горден Вагенер, главен дизайнер в Daimler. „Техните динамични и дълбоко чувствени пропорции олицетворяват атлетичната красота“, казва Вагенер.

Mercedes-AMG G 63 предлага изключителни шофьорски характеристики по пътищата и извън тях. Сред тях са 4-литровият, V8 битурбо двигател с мощност 430 кВт/585 к.с. и задвижването на всички колела (40:60) с три блокируеми диференциала. Окачването AMG "Ride Control" о с адаптивно регулируеми амортисьори работи напълно автоматично и е електронно контролирано. То непрекъснато настройва амортисьорите на всяко колело спрямо текущите изисквания и по този начин поддържа уверените характеристики на шофиране на автомобила в условията на офроуд движение.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra