Уникална двойна поръчка за Bentley Continental GT V8 и яхта
Jun 11, 2021
Bentley Design Services работиха рамо до рамо с дизайнери от холандската фирма Contest Yachts, за да гарантират, че неназован клиент ще получи уникална двойка от автомобил Bentley Continental GT V8 с две врати и 18-метрова яхта Contest 59 CS, оформени в един и същ стил както отвън, така и отвътре. Това се отнася за идентични цветове, материали, текстура на шевовете, дървесен декор.

Купето използва 4.0 осмак двойно турбо с максимална мощност от 550 к.с. и максимален въртящ момент от 770Нм, а яхтата има платна с площ 102 кв.метра и спомагателен 150-к.с. Volvo Penta.

Червената кожа Hotspur е съчетана с бежово в тапицериите и на двете придобивки, докато цветът на корпуса на лимузината Light Sapphire съответства на тъмносиния корпус на яхтата.

Интериорът на яхтата е проектиран в същите цветове като интериора на колата. Занаятчиите на Bentley представиха яхтата с подписа си ръчна бродерия с диамант в диамант (712 бримки на диамант), която повтаря декора в двете врати на колата.

Партньорите в този еднократен проект са доволни от пресичането на различни елементи. Те разглеждат дизайна на интериора от гледна точка на изработката, достойни за скъпи яхти, а дизайнът на яхтата е въплъщение на мечтата на клиента в реалност.

Имайте предвид, че идеята за стилистично пресичане на световете на яхтите и автомобилите далеч не е нова. Можем да си припомним такива колекции на Rolls-Royces Waterspeed, Sweptail и Boat Tail, Mercedes-AMG G-Yachting. И Bentley е имал подобен опит със специалното издание Galene. Проектът „Перлата на Персийския залив“ също може да бъде отнесен към морската тема.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra