Sea-Doo увеличава гамата си с напълно модулни понтони с кормилно управление -вид
Aug 17, 2021
Известният производител на водни джетове Sea-Doo започва да става малко по-малко "индивидуалистичен" в своята гама от плавателни съдове, стартирайки семейството на „понтонните“ лодки Switch, които могат да превозват до девет души по вода. Понтоните Switch обаче остават си остават истински Sea-Doo в основатаси , обединявайки кормилото и реактивните задвижвания Rotax.

Напълно модулна палуба дава възможност за бързо регулиране на оформлението на всяка лодка за използване за круизи за свободното време, дърпане на уейкборд, риболов, семейни пикници на вода и др. Sea-Doo обяснява, че новото семейство Switch е създадено, за да се съедини свободното настроение на на Sea-Doo със стабилността на трите корпуса, възможностите и гъвкавостта на понтон.

Всъщност новата линия се издига до ново ниво на гъвкавост благодарение на модулната палуба, която позволява на собствениците бързо да преместват оборудване и аксесоари, за да създават различни оформления. Sea-Doo се надява да привлече ново поколение по-млади купувачи за първи път с тази универсална и пъргава гама.Пултът на управление на Switch остава фиксирана, но всяка друга част от палубните мебели е буквално готова за хващане и може да бъде повдигната, преместена и поставена на място с помощта на същия модулен хардуер на LinQ, който компанията майка BRP отдавна използва за прикачни охладители и товарни кутии за PWC Sea-Doo, OHV Can-Am и други продукти.

Системата LinQ работи подобно на други решения, които сме виждали при къмпингите и хибридните лодки. Екосистемата Switch LinQ включва единични седалки, пейки, маси, конзоли и плувни платформи, което позволява на лодкарите бързо да оптимизират палубата за деня. Sea-Doo казва, че има близо 100 различни опции за оформление.

Sea-Doo Switch Cruise е предназначен за семейни излети и включва аудио система, плувна платформа с приставка LinQ, Garmin GPS и пространство за седем до девет души. За разлика от колесните понтони в сестринската компания BRP Manitou, Switch поддържа кормилото на Sea-Doo и системата за интелигентно спиране и заден ход, което кара Sea-Doo да го обяви за първия в света понтон със спирачки.

Тези функции се комбинират, за да направят Switch по-игрив и маневреен от средния понтон, качества, които лоялистите на Sea-Doo са очаквали. Sea-Doo Switch Cruise 2022 се предлага в основна, спортна и круизна конфигурации, с дължини между 13 и 21 фута (4 до 6.4 м). Неговото реактивно задвижване Rotax може да бъде с мощности от 100 до 230 к.с. Възможноста за предварителни поръчки вече е отворена, като началните цени варират между 17 999 и 26 999 щатски долара (включително ремарке).

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra