Pardo GT52: първият модел от новата гама яхти на Pardo Yachts - видео
May 15, 2022
Cantiere del Pardo представи своя чисто нов Pardo GT52 с ексклузивно събитие в Сен Тропе, Лазурният бряг, всъщност е едно от най-приветливите и ексклузивни места в средиземноморския район, в идеално съответствие със стила на Pardo Yachts. За първи път в историята Pardo Yachts изложи цялата гама: Pardo 38, Pardo 43, Pardo 50, Pardo GT52 и Endurance 60. Три дни, изцяло посветени на откриването на новия модел, където международни журналисти, дилърска мрежа и избрани клиенти имаха възможността да участват в това невероятно събитие. Премина поредица от различни дейности - морски изпитания за пресата и питие за добре дошли на покрива на ексклузивния Hotel de Paris, включително с вечеря.

В събота сутринта журналисти и дилъри присъстваха на пресконференция на която Луиджи Сервидати, президент, Фабио Планаменте, главен изпълнителен директор и Рок Бабарович, мениджър бизнес развитие, представиха Pardo GT52. Накрая Андреа Пичоне, ръководител на отдел продажби на Volvo Penta и Карло Бревини, мениджър продажби и маркетинг на Garmin, описаха някои характеристики на лодката. В събота вечерта избрани клиенти и дилърската мрежа се присъединиха към коктейла в Capitanerie Lounge. Специални благодарности отправяме към спонсорите на събитието: Falconeri, Volvo Penta и Garmin.

Най-новото предизвикателство от Pardo Yachts Cantiere del Pardo е чисто новият Pardo GT52. Новост, която е позиционирана между Walkaround и гамата Endurance, привлекателна за сегмент от собственици, които търсят още по-просторни и удобни обеми от настоящите walkaround модели - но без да се жертва производителността. Новата 52-футова яхта, чийто централен елемент на дизайна е непрекъснатостта между вътрешното и външното пространство, както вече се видя на борда на Endurance 60 - кърмови врати, които могат да се отварят напълно, и покрив в полуотворен режим.Пълната реорганизация на пространствата също така предлага по-широка използваемост на пилотската кабина, с трапезария и разширени зони за слънчеви бани, както по-щедра и гъвкава зона с удобства за живеене под палубата. Това се дължи на възможността за двойно вътрешно оформление, което трансформира възприятието за пространство, подобрявайки времето, прекарано на борда, особено по време на дълги круизи.

„Стимулиращо е да си представим живота на борда на Pardo GT52, като се имат предвид тези две опции за оформление в жилищната зона“ – казва Масимо Джино от Nauta Design - „От една страна, решение с голяма супер оборудвана кухня близо до гостите в пилотската кабина и с голяма зона за релакс с телевизор на долната палуба; а от друга страна, камбуз и много голям салон за хранене на главната палуба."

Изчистени, безпогрешни линии на корпуса, с обърнат нос, типичен за семейството на Pardo Yachts, но с външно оформление, което подчертава зоните за релакс. На GT52 трима души могат да се настанят удобно на носовата слънчева палуба, а други осем могат да бъдат настанени в кърмовата част, настанени около масата за хранене, която може да се трансформира във втора слънчева палуба. Също така в кърмовата част платформата е с 60 см по-дълга от тази на Pardo 50, което позволява на собственика да постави тендер или джет ски благодарение на практичната електрическа платформа за плуване. Тези дизайнерски решения подчертават вниманието към детайла, отделено на пространството, налично за гостите, както е потвърдено от студиото Zuccheri Yacht Design: „Корпусът на Pardo GT52 е еволюция на този, който се намира на Pardo 50, в който също споделя Volvo Penta IPS моторизация (2x650 в стандартната версия, или 2x700/800 като опция).

Освен този избор, двата модела имат съществени разлики по отношение на вътрешния обем, разпределението на теглото и центъра на тежестта. Двигателите на GT 52 са изместени по-далеч към кърмата, за да се даде повече пространство на кабината: машинното отделение и основните тежести са напълно преработени, за да балансират лодката по възможно най-добрия начин, въпреки направените модификации. Хидродинамиката е преизчислена, като се вземе предвид по-голямото тегло, създадено от по-широката кабина и затворената надстройка, както и от по-важното интериорно обзавеждане в сравнение с Pardo 50.

Интериорът на GT52, както на всяка яхта Pardo, е проектиран да осигури изживяване в комфорт, функционалност и с дълги разстояния с гости на борда. Всеки квадратен инч е проектиран с идеята за създаване на жилищни пространства, които са типични за луксозен апартамент. Започвайки от главната каюта с увеличен обем завъртяна с насочено странично леглоа, за да се осигури по-добра циркулация в кабината, свързана с голяма баня с душ в носа. Следват VIP кабината със санитарен възел и каютата за екипажа.

В двата варианта на разположение при първия е възможно да имате дневна зона с телевизор или трета каюта с двуетажно легло на долната палуба, при втората квадратът на трапезарията е още по-голям, а кухнята под палубата е още повече оборудвани за използване дори при по-студени метеорологични условия.

Иновативните решения на GT52 са очевидни, както обяснява Масимо Джино от Nauta Design: „Салонът на основната палуба е защитен от надстройката и може да бъде напълно отворен към кърмата, вратата на салона и двата прозореца на кърмата позволяват последният да се постави в пряка връзка с големия и функционален кокпит или да се отдели салонът от външната страна чрез създаване на вътрешна зона, която може да се климатизира или отоплява се в зависимост от условията. В горната част има голям плъзгащ се покрив за оптимална вентилация. Създадена е много голяма слънчева предна палуба - главна зона с изключително много комфорт, който рядко се среща на лодки с такъв размер.

С новата яхта Cantiere del Pardo осъзнава устойчивоста - машинното отделение на GT52 всъщност вече е подготвено да получи надстройката на хибридния двигател на Volvo, решение, което скоро ще гарантира производителност с възможно най-малко въздействие върху морската среда. Перфектна комбинация между естетически и морски характер с пространство, яркост, елегантност и комфорт.

Марко Гуньони от Техническия офис на Cantiere del Pardo обяснява изборите зад разработването на яхта, проектирана от самото начало за луксозни круизи: „Иновативната концепция на Pardo GT произтича от идеята за създаване на приятна лодка, която би могла най-добре да свърже интериора (закътаната зона) с екстериора, т.е. морето.Лодката разполага с иновативни решения, които увеличават максимално комфорта на живот на борда и лекотата на използване във всеки момент от морската рутина."

Оформлението на палубата е резултат от щателно проучване, което ви позволява да се насладите на всеки един момент на борда без компромис. Що се отнася до вътрешното оформление, това, което се откроява без съмнение, е гъвкавостта на избора между открито пространство с кухня и истински салон на главната палуба, свързан с външната кабина. Главната каюта е просторна и светла, с баня, пълна с всички удобства, което доказва пълнотата на среда, която съчетава елегантност с ежедневните нужди на гостите. Идея, произтичаща от високия морски експертен опит, с който Cantiere del Pardo може да се похвали, да накара клиентите да изпитат морето във всичките му пространства и да направи изживяването в морето удовлетворяващо дори и за най-амбициозния собственик, благодарение на различните предлагани опции. Следователно можем да кажем, че сме възприели напълно концепция, при която естетиката на формите никога не е отделена от нейната морска функция."

Технически данни:
Обща дължина: 54,39 FT
Дължина на водната линия: 49,05 FT
Максимална ширина: 16,27 FT
Резервоар за гориво: 528 GAL
Резервоар за вода: 158,5 GAL
Двигатели: стандартен Volvo IPS 2x650 // opt. Volvo IPS 2x700 - 2X800

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra