Ел катамаран-караван за шестима
Sep 01, 2022
Фирмата Caracat показва различен стил за къмпинг ремарке на салона за каравани в Дюселдорф през 2022 г. Той комбиниране малка лодка и караван в една машина за ползване на суша-вода. Това не е нова идея, но непрекъснато привлича нови дизайнери, нетърпеливи да отпечатат свои собствени уникални виждания за. Sealander може да е най-известният съвременен пример, но има няколко други на пазара, простиращи се от Австралия до Скандинавия.

Caracat е най-новият, който се присъединява към тази група, съчетавайки стабилна платформа за лодка с електрическо задвижване с функции на каравана като наличен изскачащ покрив и конвертируеми мебели. Така прескачате границата вода-суша не позволяваки на глупави брегове да сложат край на вашето приключение – лагеруването на „море, езеро и суша“.

Ключът към подхода суша/вода на Caracat е вариативна понтонна система, която се събира на поносима ширина от 2,5 метра, което осигурява гладко теглене на базово ремарке за лодка. Във водата понтоните се разширяват електрически, за да създадат по-стабилна основа с ширина 3,7 м за удобно плаване. Независимо дали къмпингувате на водата или на ремарке с лодка зад теглича, равният, отворен етаж осигурява комфортен престой.

Плавателният съд има преден и заден диван, като и двата се превръщат в двойни легла, осигуряващи място за спане за четирима души. Добавете наличния изскачащ покрив за спане, изваден направо от пазара за кемпери и можете да спи цяло шестчленно семейство (или три двойки, ако предпочитате да оставите децата при бабите и дядовците за пътуването).

В задната част на кабината на Caracat има диван и кухня. Директно между двете зони за всекидневна/спалня, Caracat разполага с баня с тоалетна, мивка и душ. Камбузът има електрически плот за готвене, хладилник, микровълнова печка, мивка и охладител за вино. Колкото и хубав да е тапицираният с кожа и алкантара интериор с тиково дърво, плавателен съд като Caracat наистина не е създаден за прекарване на часове наред на закрито. Вместо това, собствениците несъмнено ще искат да прекарат ограниченото си свободно време, наслаждавайки се на страхотното открито пространство.

За тази цел Caracat включва малък балкон на носа и палуба на кърмата. Дизайнерският екип на Caracat също се възползва от плоския покрив, за да предложи тераса за слънчеви бани с разгъващ се навес. На вода, Caracat се задвижва от скромен електрически мотор Torqeedo с мощност 8 к.с. Задвижването Torqeedo е проектирано за чиста и тиха работа на езера, но тези, които се нуждаят от допълнителна мощност за по-амбициозни морски пътешествия, могат да го надстроят с повече електрическа или дизелова мощност, до около 100 к.с.

Caracat се предлага в три различни размера: 6,6, 7,6 и 8,6 м (21,7, 24,9 и 28,2 фута). Спецификациите за 8,6-метровия модел включват Victron 220-Ah AGM батерия за свободното време, 200-W слънчев панел, 32-A захранване за брега, Garmin 722 XS GPS/картограф, нагревател за въздух/вода Truma и климатик Dometic. Включена е и система за забавление с прибиращ се LED смарт телевизор и Bluetooth аудио система.

Caracat показва своя уникален поглед върху къмпингуването на салона за каравани в Дюселдорф. Фирмата е със седалище в Германия и произвежда в Турция. Компанията каза в Dusseldorf Caravan Salon, че цените започват от 130 000 евро за 6,6-метровия модел.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra