3-в-1 Van Diemen Sports Limousine супер яхта тендер - видео
Nov 02, 2022
Изцяло новата спортна лодка от Van Diemen Luxury Crafts в Тасмания се присъединява към нарастващия легион от кабриолети, многофункционални лодки, който включва стилизираното като спортно купе Revolver 44 GT и супер-трансформатора Kormoran. Спортната яхта отива една стъпка отвъд основния електрически кабриолет с твърд покрив, добавяйки електрически повдигната оранжерия, за да създаде три различни стила на каросерията за безброй приложения по вода. Това е уютна рибарска лодка, просторна, полузатворена лимузина и компактен катер в едно.

Напълно разгънатият покрив създава лодка с централна конзола, подходяща за риболов и гмуркане. Средната позиция създава кабина, защитена от атмосферни влияния. На водата в спортната лимузина Van Diemen Високият покрив осигурява налична сянка, както и места за сядане на открито.

Ключовият компонент на дизайна на Sports Limousine е нейният електрически активиран покрив, който се издига и спуска в позиция посредством хидравлични рамена. В най-отворената конфигурация на лодката панелът на покрива лежи на върха на борда, покривайки вътрешната кабина и осигурявайки ниска, опростена форма. Van Diemen казва, че тази конфигурация е идеална за бързо преминаване и поддържане на ясна видимост. Компактната височина от 6,6 фута (2 м) също е удобна за съхранение в по-малки пространства, където липсва място за висок покрив, като например в тесен залив на яхта или в домашен гараж.

Повдигнатите прозорци добавят защита, без да блокират гледките навън
Покривът може да се повдигне частично, запечатвайки електрически повдигнатата, обгръщаща оранжерия, за да създаде покрито пространство в кабината. Тази конфигурация на лимузина дава подслон на до осем пътника на уютните дивани, като същевременно предлага панорамна гледка към водата и брега. Капитанът и помощник-капитанът поемат кормилото извън покритата кабина.

Разгънете напълно покрива и Sports Limousine ще закрие централната конзола с пълен сенник, идеален за риболов или гмуркане. Прозорците могат да бъдат прибрани, за да осигурят прохладно, открито оформление или повдигнати частично или напълно, за да предложат странична защита от вятър и атмосферни влияния. Преобразуването отнема само секунди, което позволява на капитана бързо да се адаптира към променящото се време, водните условия и предпочитанията на пътниците.Van Diemen представи Sports Limousine миналия септември и предлага плавателния съд в различни размери от 5,5 м (18 фута) нагоре, започвайки от 150 000 австралийски долара (приблизително 114 000 щатски долара). Моделът е 7,5-метров (24-футов) вариант и използва 260-к.с дизелово двойно задвижване на кърмата, за да постигне скорост до 35 възела (65 км/ч). Оборудването и опциите включват носов двигател, хидравлично управление, графичен плотер Raymarine E 165, тикова настилка, тоалетна, хладилник, LED осветление и звукова система Fusion. Лодката има посочено сухо тегло от 5950 фунта (2700 кг). Van Diemen ни казва, че демонстрационният 7,5-метров модел е на стойност 350 000 австралийски долара (приблизително 266 000 щатски долара).

Van Diemen предлага разнообразие от възможности за персонализиране, включително избор между алуминиева или композитна конструкция, персонализиран стил и редица двигатели, реактивни задвижвания и хибридни системи за задвижване. Също така е започнала работа по проектиране на дневна лодка с електрическо задвижване и кабриолетна система три в едно.


Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra