Flitescooter помага на всеки новак да литне над водата за минути - видео
May 18, 2023
Летенето над вълните върху електрически борд на подводно крило /eFoiling/ е сравнително нов начин да се забавлявате във водата, но начинаещите в него могат лесно да се затруднят. От компанията Flite казват, че "Flitescooter предлага на ездачи с малък или никакъв опит във водните спортове шанса да научат и овладеят eFoiling и да бъдат на вода само за няколко минути, с минимални необходими инструкции".

Flitescooter използва голяма надуваема дъска и средно монтирано кормило, за да помогне на хората да започнат. Австралийският Flite е най-новият производител, който се фокусира върху създаването на „най-добрия лесен ездач“, следвайки други усилия за начинаещи от Lift and Awake. Но Flitescooter има кормило за повече стабилност, баланс и контрол. Колоната на кормилото е монтирана точно пред отделението за батерия в големия надуваем борд – предназначен за по-лесно изстрелване от докове и лодки.

И „водолетците“ заемат по-спокойна, обърната напред стойка на неплъзгащата се горна повърхност на борда, което също го прави подходящ за семейства и туристи, търсещи по-спокоен начин за летене над водата. Колоната на кормилото може да бъде премахната от Flitescooter, а Flite Controller да изскочи за ръчна употреба.Бордът Flite се предлага с нова напълно затворена реактивна задвижваща система на 24-инчова мачта, с проста дроселна клапа, използвана за повишаване или понижаване на скоростта. Настройката идва с набор от удобни за начинаещи крила Cruiser 1800 и сменяема батерия Flitecell Sport за до 90 минути използване с едно зареждане или с опционална батерия Explore, която увеличава времето за каране до 150 минути.

Flite смята, че новобранците могат да се издигнат над водата за минути с минимални инструкции и с нарастването на увереността и уменията на потребителя. Ръчният контролер Flite може да бъде откачен от кормилото, като самото кормило може да бъде премахнато (вместо да бъде сгънато в дъската като Sea-Doo Rise) и eFoil, използван като флаер в стил сърф.

Flitescooter вече е готов за предварителна поръчка на цена от 12 995 щатски долара, включително чанта за борд и ръчна помпа, като се очаква доставката да започне в края на август.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra