Tyde и BMW си сътрудничат за еляхта на подводни криле
Dec 23, 2023
Tyde и BMW се стремят към обхват на плаване от 50 морски мили и максимална скорост от 30 възела за яхтата Open Foiling Day. След разкриването на привлекателна еляхта с подводни крила на 76-ия филмов фестивал в Кан през май, строителят на лодки Tyde обяви второто си сътрудничество с BMW Designworks във формата на „най-голямата луксозна яхта на подводни криле за частни лица“.

Наречена Open, се очаква да има дължина на корпуса от 48 фута (14,7 м), ширина от 7,76 фута (2,36 м). Това щея направи доста по-голяма от C-8 на Candela и SpiritBARTech35EF. Както и при предишната Icon, електрическата дневна яхта ще се издига над вълните благодарение на активните подводни криле и двата си 100-кВт мотора, обещаващи сравнително тиха крейсерска скорост от 25 възела (45 км/ч) и максимална от 30 възела (55 км/ч).

11,5-тонният луксозен плавателен съд също ще бъде дом на 400-кВтч батерия за до 50 морски мили при крейсерска скорост. В допълнение към зареждането между еднодневните пътувания по вода, батерията от 400 кВтч може да се допълва от слънчеви панели на покрива. Батериите, инсталирани в кораба Icon, идват от електрическия автомобил i3 на BMW.

Яхтата ще разполага с цифрова платформа, включваща голям сензорен дисплей, гласово активирани контроли, базирано на AI избягване на сблъсък и инфоразвлекателна система. Ще има единична кабина с телевизор с голям екран и работно бюро, както и просторна зона за спане за двама плюс една напълно оборудвана баня. Подробности за зоната за приготвяне на храна все още предстоят, но знаем, че са на разположение 110 литра прясна вода.

Пътниците могат да се насладят и на двоен шезлонг на кърмата и зона за релакс на предната палуба. Графикът на производство е другата неизвестна на този етап, като тези, които се интересуват да научат повече, са поканени да се свържат директно с Tyde. Онлайн конфигураторът вече е активен. Продуктова страница: Tyde Open

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra