Aston Martin представи проект за моторна яхта - AM37 - видео
Apr 15, 2016
Миналата година като че ли малко на шега известната английска фирма за луксозни спортни автомобили Aston Martin показа дизайн на “играчка” не за пътя, а за водните пространства - моторната яхта AM37. Eлементи на лодката бяха показани в материал наскоро по време на дизайнерската седмица в Милано Salone del Mobile.

Сред тях беше сериозен 15-инчов сензорен екран, отговарящ за контрола на навигацията, мултимедията и другите интертеймънт системи на лодката, капитанския стол и елементи от плъзгащата се палуба на лодката. За нея в натуралното й изпълнение ще могат да се поръчват кожени гарнитури и полирани елементи от специално дърво. Проектът за съда беше стартиран през 2013-а година в чест на 100-годишнината на прославената от агент 007 марка.

Днес нещата изглеждат сериозни сле като автопроизводителят реши да обедини усилията си по проекта с яхтостроителя Quintessence Yachts и морските архитект Mulder Designs. Резултатът от това сътрудничество е проект за 37-футова /11 метра/ високотехнобогична яхта, която ще плучи моща си, настройките и гланца на изработка на автомобилната компания при автомобилите и ще ги пенесе върху водата.

Независимо, че досега килът на лодката не е докоснал и за миг водата, а на разположение са елементите на яхтата, нейните изображения и късо видео, компанията е започнала да приема поръки за нея.

Нито Quintessence, нито Aston Martin дават информация за цената. Може би ще излезе по-късно през годината за когато е насрочен дебютът на лодката. От двете компании обаче обявяват че “лодката ще представи изцяло нов концепт на света на яхтите в който сериозно място заема плъзгащата се палуба”.


Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra