Среща на два луксозни свята: Mercedes-Maybach и яхтите Robbe & Berking
Jun 23, 2021
- Уникално майсторство за ценителите на необикновеното

Mercedes-Maybach предефинира какво означава лукс днес. Техническа изтънченост, максимален комфорт, ясна естетика и внимание към детайлите създават свят за взискателни клиенти, които виждат своето превозно средство не просто като продукт, а като израз на индивидуалния им начин на живот. Изключителните аксесоари и продукти за начин на живот от MAYBACH Icons of Luxury предават очарованието на марката в света на автомобилите и отговарят на желанието за индивидуалност.

Хората с това търсене на нещо специално също се чувстват като у дома си в Robbe & Berking във Фленсбург. Благородни сребърни стоки за всичко свързано с масата са ръчно изработени там в продължение на почти 150 години. Отдавна установената компания реставрира и реконструира уникални дървени ветроходни яхти в собствената си корабостроителница от 2008 година.

Когато двигател се събере с тялото на превозно средство и го оживи, това е известно като “сватба”. Подобен момент е и когато корабът е спуснат на вода. Наистина ветроходните яхти и луксозните лимузини имат много повече общо, отколкото бихте си помислили на пръв поглед. Създаването им е перфектно взаимодействие на майсторство, внимателен подбор на най-добрите материали, техническо ноу-хау, много време и чиста страст.

Тези паралели бяха документирани по време на ексклузивна фотосесия в корабостроителницата Robbe & Berking Classics. Прецизните линии, които съответстват на двуцветната боя на благородните автомобили и яхти, са отразени в изображенията. Копнежът по пътуване, по свобода, по изключителен, индивидуален начин на живот и преодоляване на границите става ясен в тези снимки.

Ако има един термин, който обобщава общото между Maybach и Robbe & Berking, то със сигурност това е „Изисканост“. От основаването си и двете марки се застъпват за традиции и иновации, както и за най-високите стандарти за качество с име „Ръчно изработени в Германия“ с максимална индивидуализация, за да надхвърлят непрекъснато очакванията на своите клиенти.

В Robbe & Berking изпълняват мечтите на над 50% от собствениците на 200-те най-големи частни луксозни яхти в света. Сред любителите на двете марки има и много колекционери, за които фокусът не е върху временната мода и желанието за консумация, а по-скоро върху радостта от вечната елегантност.

„Има неща, които трябва да видите и изпитате. Духът на Robbe & Berking е точно толкова част от него, колкото и този на Maybach. Големите и малките шедьоври на двете компании са сред най-добрите по рода си в света. В двете фабрики майсторите обичат да произвеждат отделни неща с определено вечна елегантност от специално подбрани и благородни материали. В съвършенство, което буди емоции не само сред колекционери и клиенти от цял свят, ”казва Оливър Беркинг, управляващ директор на Robbe & Berkin.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra