Kilkea - от стар контейнеровоз - луксозна яхта!
May 04, 2016
Много трудно е да се направи връзка между думите контейнеровоз и лукс, но бъдещата яхта Kilkea се опитва да я направи и то много сериозно. Всъщност става дума за много сериозна преработка на излязъл от употреба търговски кораб, който след нея ще вози със страхотен лукс собственика си и неговите 36 гости.

Старото корито е дълго 81.7 метра (268 фута и широко 18 метра (59 фута). Преустройството от прост контейнеровоз в луксозна яхта, явно е по-леко и евтино отколкото да се направи ново корито и е навярно е доста практичен подход. Напълно завършена луксозната яхта ще може да осигурява непрекъснато едномесечно плаване, а се оказва че коритото й е пригодено по рождение да не се бои дори от лекия арктическия лед.

Kilkea ще разполата с хангар за хеликоптер, екстериорът я прави непозната, а интериорът, дело на Bannenberg & Rowell с повече от луксозна насоченост, предлага достатъчно места за разпускане и добро прекарване на времето. Луксът при яхтите означава многобройна употреба на висококачествени материали и максимизиране на разполагаемото пространство.

Максималната скорост на лодката е 15.4 възела /28.5 км/ч, а крейсерската 12 възела /22.2 км/ч.

Всичкото това е на разположение срещу не особено многото US$ 62 милиона. За същите пари можете да си купите пентхауз в Ню-Йорк, но едва ли може да става и дума за сравнение. Пък и кои сме ние да съдим хора с достатъчно пари за да си позволят да показват света на себе си и близките си приятели. Ако в природата има такива…

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra